|

Bakan Bak: Galatasaray'ın 11'i içimi acıttı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak,Galatasaray'ın 11 yabancı oyuncuyla sahaya çıkmasını eleştirirken, yabancı sayısının kademeli olarak düşürülmesi için TFF ve Kulüpler Birliği'yle görüşeceklerini açıkladı.

Yeni Şafak ve
11:52 - 20/10/2017 Cuma
Güncelleme: 13:44 - 20/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
Osman Aşkın Bak gündemde olan yabancı sınırı hakkında konuştu.
Osman Aşkın Bak gündemde olan yabancı sınırı hakkında konuştu.

Sporun Zirvesi’nde açıklamalarda bulunan Bakan Osman Aşkın Bak, yabancı sınırı tartışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Bak, "Yabancı sayısının sınırsız olmasına karşıyım. Bu sayı kademeli olarak düşürülmeli. Kulüpler Birliği ve TFF ile konuşacağız" dedi.

Bakan Bak’ın Sporun Zirvesi'nde yaptığı açıklamalarda öne çıkanlar şöyle;
Galataaray'ın 11 yabancıyla sahaya çıkması içimi acıttı
  • "Yabancı sayısının sınırsız olmasına karşıyım. Bu sayı kademeli olarak düşürülmeli. Galatasaray’ın geçtiğimiz hafta 11 yabancıyla sahaya çıkması içimi acıttı. Çok hızlı biçimde alt yapıları revize etmemiz gerek. Kaliteli Türk futbolcu ve basketbolcu sayısı az olunca doğal olarak daha ekonomik ve kaliteli yabancıyı kulüpler tercih ediyor. Haklı olabilirler. Ama geçmişte 3-4 yabancıyla UEFA şampiyonu olan Galatasaray örneği var. Altınordu harika bir örnek. Cengiz ve Çağlar’ı milli takıma Avrupaya taşıdı. Kademeli olarak sayının düşmesini Kulüpler Birliği ve TFF ile konuşacağız. Yabancı sayısında azalma tarihi TFF’nin bileceği iş. Uzun kontratlar var. Bunlar da dikkate alınacaktır mutlaka."


#Osman Aşkın Bak
#Galatasaray
6 yıl önce