Arama Logo

G.Saray - Y.Malatyaspor maçı yorumları




11
LUYINDAMA İÇİN NE DEDİLER?
Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finalin ilk ayağında Yeni Maltyaspor ile golsüz berabere kalmasını spor yazarları değerlendirdi. İşte yazarların yorumları...
LUYINDAMA İÇİN NE DEDİLER?
10
EMRE TAŞDEMİR'İN ORTA KALİTESİ...
Levent Tüzemen [Sabah]: Galatasaray ve Yeni Malatya, finali öyle istiyorlar ki maça ideal kadroları ile çıktılar. Erken golü hedefleyen Galatasaray ilk 20 dakika içinde Malatya kalesinde ciddi bir baskı kurdu. Özellikle Emre Taşdemir, Ndiaye ve Onyekuru üçlüsünün pas ortaklığı soldan etkili bindirmeler yarattı. Ancak finalde Emre'nin orta kalitesi düşük kaldı. Malatyaspor, Türkiye'nin en iyi kompakt futbol oynayan takımı. Alan savunmasıyla Galatasaray'a geniş alan bırakmadılar. Pasın ve topun patronluğuna hiç soyunmadılar. Malatyalı oyuncular, sürekli Galatasaray'ın savunmada yapacağı hataları bekleyip hızlı kontratakları kovaladı.
EMRE TAŞDEMİR'İN ORTA KALİTESİ...
9
DIAGNE VE BELHANDA BENİ ŞAŞIRTTI
Levent Tüzemen: Sakat Diagne ile gıda zehirlenmesi yaşayan Belhanda'nın oynama istekleri beni çok şaşırttı. Çünkü yabancı futbolcular asla özveride bulunmaz. Sakatlıkları iyileştikten sonra futbola dönerler. Belhanda, coşkulu ve istekliydi. Diagne yine Trezeguetvari ortaları bulamadı. Malatya'nın savunmasındaki Mina, Diagne'ye yapışık oynamaya özen gösterdi.
DIAGNE VE BELHANDA BENİ ŞAŞIRTTI
8
LUYINDAMA ZARAR VEREREK...
Levent Tüzemen: Oyunun hakimi Galatasaray, pozisyon üretmekte çok zorlandı. Onyekuru, çok rahat kafa vuracağı pozisyonda vuruşu yapamaması bence VAR'da çok net incelenmedi. Çünkü Chebake'nin sol eli ile teması var. Koşan oyuncuya hafif bir itme yapsan düşer. Demek ki Umut Meler ve VAR'daki Arda Kardeşler pozisyona inanmamışlar. Luyindama da riskli oynama huyundan vazgeçmeli. Aynı Luyindama, Galatasaray'a zarar vererek göz göre göre bir faul yaptı ve kırmızı kart görüp oyundan atıldı ve tur şansını zora soktu. Oysa Galatasaray, ikinci yarıya mükemmel başlamış Mariano ile rakip kalede etkili olmaya başlamıştı.
LUYINDAMA ZARAR VEREREK...
7
BÜTÜN PLANLARI BOZDU
Levent Tüzemen: Luyindama'nın kırmızı kart görmesi Galatasaray'ın oyun planlarını alt üst etti. Erol Bulut, Kamara'yı oyuna alarak G.Saray defansını ciddi zorladı. Bifuoma ise iki net pozisyonu harcadı. Rövanş maçı yine kıran kırana olacaktır. Golsüz gecenin en iyisi Mariano oldu.
BÜTÜN PLANLARI BOZDU
6
TERİM, ÖNEM VERDİĞİNİ GÖSTERDİ
Evren Turhan [Takvim]: Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda Malatyaspor maçını kazanıp, rövanşa avantajlı gitmek istiyordu. Fatih Terim en ideal kadrosuyla maça çıktı ve kupaya ne kadar önem verdiğini gösterdi. Oyunun temposunu ilk yarıda bir türlü yükseltemeyen ve pozisyon bulamayan bir Galatasaray vardı. Sarı-Kırmızılılar, ilk yarım saat Emre Taşdemir ile etkili gelmeye çalıştı ama son paslar kötüydü. Orta sahada en diri gözüken oyuncu Ndiaye'yiydi. Fernando sakatlık sonrası tam toparlamış gözükmedi.
TERİM, ÖNEM VERDİĞİNİ GÖSTERDİ
5
MALATYA İSTEDİĞİNİ ALDI
Evren Turhan: Galatasaray'ın karşısında sadece kendi sahasında bekleyen, oyunu yavaşlatan ve kontratakla pozisyon bulmaya çalışan bir Malatyaspor vardı. İlk yarıda oyun ve sonuçta onların istediği gibi oldu. İkinci yarıda Galatasaray bir türlü kendi oyununu rakibine kabul ettiremedi. Onyekuru ve Feghouli bir türlü doğru yerde topla bulunamadılar. Şutu hiç denemeyen Galatasaray rakibinide üstünlük sağlayamadı. Galatasaray 10 kişi kalınca daha etkili oynadı. Pozisyonlar buldu, ancak bir türlü sonuca gidemedi.
MALATYA İSTEDİĞİNİ ALDI
4
HAKEMLER ONLARIN YAPTIKLARINA...
Ali Sami Alkış [Star]: Galatasaray’ın (Kimse tarafından gündeme getirilmeyen) karakteristik özelliklerinden biri; Muslera dışındaki tüm futbolcuların, çoğu kez “Gizlendirilmiş Faul” konusunda büyük beceriye sahip olmaları... Hakemlerin, onların yaptıklarına daha hoşgörüyle bakmalarının sonucu olarak, bunlar biraz gözardı ediliyor. Bu yüzden, resmi rakamlar G.Saray’ın faul yüzdesini epey düşük gösteirir. Ama en ligin en sert oynayan takımı onlardır.
HAKEMLER ONLARIN YAPTIKLARINA...
3
FEGHOULİ PAS GEÇİLDİ

Ali Sami Alkış: F.Bahçe’ye gitmeden önce, Serdar Aziz’in başını çektiği gladyatör ekibin içinde; Belhanda, Feghouli, Mariano, Marcao, Lyundama gibi isimler önde geliyordu. Dün gece de öyle oldu... Hatta Feghouli’nin, doğrudan rakibin bileğine basan hareketi bile pas geçildi. Ama Lyundama kırmızıdan kurtulamadı.

FEGHOULİ PAS GEÇİLDİ
2
ONYEKURU KENDİNİ BIRAKTI
Ali Sami Alkış: Evet, G.Saray maça sert başlayarak ve topa sahip olma oranını da ele geçirerek hakim oynadı ama, ilk yarıda yakaladığı pozisyon sayısı açısından çok kısırdı. Onyekuru’ya yönelik penaltı beklentisi oldu ama, kendisini yere bırakmaya önceden niyetliydi. Ama seyirci, neden beyaz nokta gösterilmedi diye epey öfkelendi...
ONYEKURU KENDİNİ BIRAKTI
1
GALATASARAY BEDELİNİ ÖDEDİ

Ali Sami Alkış: G.Saray istekli oynamadı diyemem, ama pek etkili oynamadı... Malatya da, zar-zor yakaladığı fırsatları, çar-çabuk heba ediyordu. Yoksa, “Hayati fırsat” açısından; 1-0 öne geçmesi gereken onlardı. Önce kötü vuruşa, sonra Muslera’ya takıldılar. G.Saray sert ve sinirli oynamanın bedelini, ataklarını ideal ölçüde organize edememe yanlışı ile ödüyordu. Golün gelmemesi, fabrika ayarlarını da bozuyordu. Bir saatin sonunda Emre Akbaba’nın oyuna girişi bile, “Sihirli dokunuş” izleniminri veremedi. Sertlik ve dağınıklık sürüyordu. Ne oldu da böyle oldu, doğrusu çözemedik.

GALATASARAY BEDELİNİ ÖDEDİ