Arama Logo

Tümer Metin: "Galatasaray, Barcelona gibi: Tiki-Taka!"




9
TÜMER METİN: "BARÇA GİBİ TİKİ-TAKA"
Tümer Metin, Galatasaray'ın Çaykur Rizespor'u 4-0 mağlup ettiği mücadeleyi TRT Spor'da yayınlanan Stadyum programında değerlendirdi.
TÜMER METİN: \
8
"TOMAS'I ARA, MAÇ BAŞLADI HABER VER"

Galatasaray iyi oynadı. Maçın tamamına hakim oldu. Maça çok iyi başladılar. 15. dakikada Ayhan Akman hocaya yazdım. "Tomas'ı ara, mesaj at. Maç başladı haberi olsun, gelsinler artık" dedim.

\
7
"HER GİDEN POZİSYONA GİRDİ"

Galatasaray'ın iyi oyununa gölge düşürmek istemiyorum. Galatasaray çok iyi başladı. Ancak, Rizesporlu futbolcular biraz geç reaksiyon verdiler maça. İlk 15 dakikada 4 tane pozisyon üst üste yazdım. Arkası geliyor, yazmaktan vazgeçtim. Her gittiği atağı pozisyonla sonuçlandıran bir Galatasaray vardı. Diagne'nin var, Emre'nin var. O bölgeye giren herkes pozisyona girdi.

\
6
"İLK YARI 2-0 OLMALIYDI"

İlk yarının 2-0 bitmesi gerekiyordu. Geçen hafta da böyle bir Galatasaray vardı. Skora yansıtamamıştı. Doğal olarak maçın gidişatında sıkıntı yaşadı.

\
5
"BARÇA'DAN ESİNTİLER; TİKİ-TAKA"

En önemli özellik; Sivas deplasmanında da böyle oldu. Zaman zaman Barcelona'dan esintiler demiştik. Belhanda, Feghouli, Ardalı tiki-takayı yapan bir görüntü sergilemişti.

\
4
"TAYLAN ÇOK ETKİLİ OLDU"

Bugün özellikle, 1'den 2'ye, 2'den 3. bölgeye çok rahat geçişler yaptılar. Bunda Marcao ile Donk'un ayak kalitesiyle beraber bence ligin ilk 10 haftasının en formda oyuncusu Taylan'ın çıkışları, isabetli pasları da etkili oldu.

\
3
"HOCA, TAYLAN İLE BİR KURGU YAPTI"

Fatih Hoca, Taylan Antalyalı üzerinden bir kurgu yaptı. Taylan da bunun karşılığını verdi. Muhteşem de bir gol attı. Bu performansı taçlandırmak ve kendi gelişimini tamamlaması adına da önemli.

\
2
"PAS TRAFİĞİNİ İYİ KURDULAR"

Üç Emre; Emre Taşdemir, Emre Kılınç, Emre Akbaba üçgenler kurdular bölgelerinde. Oraya Feghouli de eklendi. Taylan da etki ederek pas trafiğini iyi kurdular. Kenarları kullanmadan içeriden etkili oldular.

\
1
"DIAGNE'NİN DE BİR MEZİYETİ VAR"

Diagne'nin de topu oraya getirdiği zaman bir meziyeti var. Bir şekilde içeri itekliyor. Kaçırdıkları da var. İlk yarı kafayla kaçırdı, Gökhan ayakla kurtardı. Galatasaray, rahat bir galibiyet elde etti ve hak ederek kazandı.

\