Grip olmak istemiyorsanız

Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan gribe karşı alınacak tedbirler ve tedavi süreci hakkında bilgi verdi.

Grip olmak istemiyorsanız

Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan gribe karşı alınacak tedbirler ve tedavi süreci hakkında bilgi verdi.

28 Şubat 2015 Cumartesi 14:09
Grip olmak istemiyorsanız
Gribal enfeksiyondan korunmak için bol sıvı tüketilmesi tavsiyesinde bulunan  Başhekim Yazan , “ İlkbahar aylarına girdiğimiz şu günlerde sıcak soğuk değişikliklerini yoğun olarak yaşayacağız. Bu durum özellikle gribal enfeksiyon sıklığında artmalara yol açacaktır. Özellikle çocuklar yaşlılar ve hastalar bu değişiklerden daha fazla etkilenirler. Bu durumdan kaçınmak için halkımıza bol sıvı tüketmeyi, savunma sistemimizi güçlendirecek meyve ve sebze tüketimimizi artırmayı önermekteyim" şeklinde konuştu.
 
"GRİP AŞISI %90 KORUR"
Sebze ve meyvelerde sağlıklı yaşam için gerekli vitamin olmasından dolayı dengeli beslenen bir insanın ek vitamin takviyesine ihtiyacı olmadığını belirten Yazan, gripten korunmak için beslenmeye ve mevsime uygun giyinmeye dikkat etmek gerektiği, grip olunduğu takdirde çok ağrı var ise ağrı kesici almak gerektiğini söyledi. Gribe yakalanmamak için aşı ve kişisel temizliğe dikkat edilmesi tavsiyesinde bulunan Başhekim Yazan, grip aşısının yüzde 70 ve yüzde 90 oranında koruma sağladığını vurguladı.
 
"GRİP AŞISI NE ZAMAN YAPILMALI"
Grip aşısının her yıl grip mevsimi başlamadan yani risk döneminin başında yapılması öneren Yazan,  "Ülkemizde grip salgınlarının başlamasından önceki Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayları en uygun aylardır. Ancak kişi gribe yakalanmamış ise aşılama, grip sezonunun sonuna yani şubat ayına kadar uygulanabilir" dedi.
 
Son Güncelleme: 28.02.2015 16:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81