• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Grinin elli ’donu’ HAKAN URGANCI

Grinin elli 'donu'

hakan.urganci@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.03.2015, 00:00
Ülkemizde de dünyada olduğu gibi çok satılan üç ciltlik cinsel fantezi/ aşk romanı 'Gri'nin Elli Tonu'nu okumasam da filmini izledim.
27 yaşında bir imparatorluk kuran yakışıklı işadamı Christian Grey, utangaç öğrenci Anastasia Steel ile tanışır. Aralarında bir elektrik oluşur. Annesi bir fahişe olan evlatlık kahramanımız, 'hiç deneyim yaşamamış' Anastasia'yı bir av olarak görür. Anastasia, genç adama aşık olur. Ancak kazın ayağı, Christian'ın da dayağı (!) öyle böyle değildir. Şaka yapmıyorum. Christian, kadınları kırbaçla, kemerle bağlayıp döverek ilişkiye giren ve bir kadınla başka türlü duygusal bağ kuramayan bir adamdır. Christian, Anastasia'ya hukuki bir efendi- köle anlaşması sunar. Bu anlaşmayı kabul ederse, Anastasia genç adamın gönüllü kölesi olacaktır. Christian'ın bilmediği, bir süre sonra av ve avcının yer değiştireceğidir. Bakalım aşkın gücü (!), saplantılı cinsel fanteziyi yenebilecek midir?
Açıkçası filmi son derece tehlikeli buldum. Hollywood, dünyaya 'inanmak isteyeceğimiz' yalanlar sunan bir yer. Zamanında 'Pretty Woman' nasıl da bir işadamının fahişeyle evliliğe dönen aşkına tüm dünyayı inandırdıysa yine aynı şeyi yapıyor. Özellikle kadınların 'kendilerine olan güvenlerini' abartılı şekilde artırmasını sağlıyor ve beraberinde pek çok hayal kırıklığını yaratıyor. Diyor ki; kadın kimle isterse evlenir, kimi isterse aşkıyla yola getirir. Aşkın ve kadının gücüne defalarca tanık olmuş bir adam olarak bu önermenin belli bir yere kadar geçerli olduğunu biliyorum. Ancak masalsı bir son, inandırıcı değil. Burada da sado mazo fantezileri olan bir adamın istekleri genç kızların gözünde ' normalleştiriliyor' ve aşkla eşdeğer bir yere getiriliyor. Bunu izleyen bir genç kız, Christian Grey gibi 'avı yeterince iri ve ağız sulandırıcı' olursa her tür adama bir süre 'eyvallah' demeye koşullanıyor ve sonu hüsran olabilecek ilişkilere zemin hazırlıyor. Bu abartılı 'şehirli kadın fantezileri'nde, 'kötü kurt' aynı zamanda 'evcilleştirilebilir' bir güç ve arzu nesnesi oluyor.
Sonuçta, Grinin Elli Donu (!), minibüse binen genç kızların güvende olmadığı, o derece cinsel açlık çekilen bir ülkede 'yahu biz ilişkinin normalini (!) bulabildik mi ki? Ayranımız yok içmeye, kırbaçla gideriz yatmaya' dedirten bir garip fanteziye dönüşüyor.

Dijital dünyanın enleri
Türkiye'nin ilk tescilli dijital dergisi Evo's Angels ve Kırmızı Türk Haber tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan, pek çok siyasetçi ve ünlü simanın jüri koltuğunda oturduğu 'Dijital Dünya'nın Enleri' ödül töreni, defilesi ve Evo's Angels tarafından gerçekleştirilen Yıldızlar Geçiti'ne 4 Mart 2015 tarihinde Elite World Business Hotel ev sahipliği yapacak.
Benim de 'En iyi magazin köşe yazarı' dalında aday gösterildiğim ve dijital dünyada en çok takip edilen kişilerin ödül aldığı ve www.dijitaldunyaninenleri.com üzerinden oylamaların gerçekleştirildiği ödül töreni, Metin Yıldız ve Miss Turkey 2009 güzeli Ayça Kuru'nun sunumuyla gerçekleşecek.
Koreografisi Asil Çağıl tarafından hazırlanan ve toplam 4 modacı ve 60 tescilli mankenle yapılacak Türkiye'nin en ses getirecek defilesi de şimdiden bir sosyal medya fenomeni haline gelmiş.
Gecede aynı zamanda bir Evo's Angels klasiği haline gelen 4. Vip Partisi de gerçekleştirilecek. Kısa sürede neredeyse kurumsal ve köklü bir kimliğe dönüşen bu organizasyonda emeği geçenleri kutluyorum.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA