21 Ocak 2017 11:14

Gebzeli işçiler: Yasaklara karşı mücadele etmeliyiz

Gebze’de farklı işkollarından işçiler metal grevine karşı hükümet tarafından ilan edilen yasak kararına karşı mücadele çağrısı yaptı.

Paylaş

Damla ULUDAĞ
Gebze

Grev yasaklarına Gebze’de farklı işkolu ve fabrikalardan sendikacılar ve işçiler tepki gösterdi:

KURTULUŞ KENDİ ELLERİMİZDE

İşten atılan Arçelik LG işçileri: Mayıs 2015’ten bugüne kadar olan süreçte metal işçi sınıfının gösterdiği büyük direnişlerin karşısında sarı sendikaların ve sermayenin destekçisi olan işçi düşmanı AKP iktidarı bugün yine toplusözleşme hakkını isteyen EMİS’e bağlı fabrikalarda grev hakkını yasaklamıştır. Bizler işçi sınıfı olarak bu yasaklara rağmen hep birlikte sonuna kadar mücadele etmeliyiz. Kurtuluş kendi ellerimizde.

MECAPLAST: HEP BİRLİKTE MÜCADELEYE

Bizlerin oylarıyla makamları işgal edenlerin, her defasında bizlere kahramanlık destanlarından bahsedip bizleri kutuplaştıranların, söz konusu biz işçilerin emeği olduğunda, ücret pazarlığı olduğunda kimlerin yanında oluyor görüyoruz.

Bu ilk değil elbette son da olmayacak. Tepkimiz büyük. Bu sadece Birleşik Metal-İş Sendikası veya metal işçisinin sorunu değildir. Türkiye işçi sınıfının sorunudur. Sermaye saldırıyor yaşam ve çalışma koşulları zorlaşıyor mücadeleyi hep birlikte ilerletmeliyiz.

CSUN: KORKTUKLARI BAŞLARINA GELECEK!

Bugün geldiğimiz noktada faşizanca bir tutum içinde bulunan siyasal iktidar bugün işçinin emekçilerin anayasal olan grev haklarını milli güvenlik diyerek erteliyor yani yasaklıyor. Er ya da geç bu hak gaspına karşı bütün işçinin emekçinin yani sınıfın artık sahaya inmesi gerek diye düşünüyorum.

ÖNCEKİ HABER

Kayseri’de işçiler grev yasağına tepkili

SONRAKİ HABER

İhraçları protesto eden KESK’lilere polis saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...