Gözünü Gazze’ye dikti

Dahlan, Gazze’ye yönelik hukuksuz ablukayı ve yaptırımları koz olarak kullanıp yönetime ortak olma peşinde.

Gözünü Gazze’ye dikti
Gözünü Gazze’ye dikti
GİRİŞ 25.07.2017 06:19 GÜNCELLEME 25.07.2017 06:24
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

İsrail, Mısır ve BAE’nin tetikçisi Muhammed Dahlan, Ağustos ayında Gazze’de siyasete el koymaya hazırlanıyor. Gazze’yi Batı Şeria’dan kopararak Filistin’i parçalama ve Hamas’ı tasfiye görevi verilen Muhammed Dahlan, Mısır’ın Gazze’ye yönelik kara ablukasını kaldırma ve elektrik kesintilerinin azaltılması karşılığında Hamas ile Ağustos ayına kadar bir anlaşmaya varılacağını iddia etti. Bu amaçla Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Gazze’de suni olarak ortaya çıkarılan elektrik krizini hafifletmek için sınırın Mısır tarafına yeni bir enerji santrali inşa edecek. AP ajansına konuşan Dahlan santral için 100 milyon dolar fon ayrıldığını ifade etti. İsrail’in denizden kuşattığı Gazze’ye kara ablukası uygulayan Mısır da Refah sınır kapısını insanlara ve mallara açacak. Bir anlaşma olması durumunda Dahlan en güvendiği adamlarını Gazze’ye göndererek iktidara el koyacak. Anlaşmanın hayata geçmesi halinde Mısır, Gazze’nin şalterini eline geçirmiş olacak.

MASADA OLMAZSA SİLAHLA

Dahlan, masada kazanamadığı takdirde Gazze’yi silahla işgale de hazırlanıyor. BAE ve Mısır’ın talimatıyla Gazze’de Hamas’ı iktidardan indirmek için harekete geçen Muhammed Dahlan diğer yandan daaskeri birlik kuruyor. Dahlan’ın yeni oluşumunda Fetih üyelerini kullandığı biliniyor.

ABBAS DAHLAN’A KARŞI

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Dahlan’ın Gazze planının gerçekçi olmadığını değerlendirdi. Mahmud Abbas’ın yardımcısı Azzam el-Ahmed, Dahlan’ın planının bir yere varamayacağını kaydetti. Gazze’ye yılda 1.2 milyar dolar ayırdıklarını kaydeden el-Ahmed, Dahlan’ın planının soyut olduğunu belirtti. Mahmud Abbas, İsrail’le kirli ilişkileri deşifre olan Dahlan’ı 2011’de hareketten ihraç etmişti. Dahlan’ın FKÖ lideri Yaser Arafat’ın zehirlenerek öldürülmesi, 2013 Mısır askeri darbesi ve Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişiminde parmak izi bulunuyor.

Yeni Şafak

YORUMLAR 31
  • Atilgan 6 yıl önce Şikayet Et
    İsrail devleti ve dış işleri temsilcisini kınıyoruz.Türk milleti olarak başkanımızın her zaman yanındayız ve emrindeyiz.Bütün dünya bunu böyle bilsin.
    Cevapla
  • yağız gökay 6 yıl önce Şikayet Et
    hadi dahlan bunları göz göre göre yapıyor,mit ne iş yapıyor?
    Cevapla
  • terzi 6 yıl önce Şikayet Et
    bu gavurlar ve uşakları hep birbirine hepside şeytana benziyor. bizde de böyle gavur suratlı meymenetsiz çok!
    Cevapla
  • terzi 6 yıl önce Şikayet Et
    bu ite kim bir kurşun sıkacak. yok edilmesi gereken bir suratsız! türkiye bu mossad kuklası için muhteşem bir son hazırlamalı.
    Cevapla
  • DES 6 yıl önce Şikayet Et
    Görüntüde hiçte tekin adama benzemiyorlar ! Tipleri kayık !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt