GÖZÜN AYDIN ŞEHZADELER ŞEHRİ…

GÖZÜN AYDIN ŞEHZADELER ŞEHRİ…

A.Rıfat Vural'ın Kaleminden Vali Mustafa Masatlı...

             1992 Yılında il olan ama gelişme açısından kaplumbağa hızı ile ilerleyen Ardahan ilimiz tarihine kendini not düşüren bir Valiyi yolcu etmenin hüznünü yaşadı.

          İl olduğundan beri yeni atanan Hüseyin Öner beyle birlikte 16 Vali gördük. Her Valimiz Ardahan ilimiz için elini taşına altına koymanın ötesinde işler yapmak için uğraşsa da gerek siyasi baskılar gerekse bürokrasinin sıkıntılarından yetersiz personelden dolayı düşündüklerini hayata geçirmeden veya hayata geçirecekken Valiler Kararnameleri ile bu topraklara yeteri kadar hizmet edemeden ayrıldılar.

           14 Valimizin de biz Ardahanlılarda yeri elbette ki çok ayrı, büyük çoğu güzel hizmetler ve dostluklarla ayrıldılar memleketimizden benim hala görüştüğüm Valilerimiz var.

         Burada 15. Valimiz Mustafa Masatlı Beye özel bir sayfa açarak birkaç cümle sarf etmek istiyorum. Tanışmamız Vali Beyin gazetecilerle bir sabah toplantısında oldu. Yaklaşık bir ay sonra kendisi için ‘’Saha Adamı’’ diye bir yazı kaleme almıştım.

         Saha Adamı olayı Vali Masatlı’nın Ardahan’a geldiği günden beri göstermiş olduğu performansla ne kadar doğru bir yakıştırma olduğunun ispatıydı. Nerdeyse gidilmedik köy, hane, sıkılmadık bir el bırakmayan, gezmedik inşaat, mera, ihale alanı bırakmayan Masatlı halkın gönlüne girmeyi başarmıştı.

          İlk kez bir Vali çözümü siyasette arayan halkın önüne Devleti koymuş, adil bir düzenle devlet her şekilde yanınızda arkanızda dedirtmişti. Halk el pençe durduğu sözde siyaset canbazlarını unutmuş benim devletimin gönderdiği halk için çalışan bir makam var demeye başlamış ve meyvesini de almıştı. Ardahan da duran işler hızlanmış, halkın sorunları yerinde tespit edilip çözüm yolları aranmış, en kısa zamanda çözüme kavuşmuş, hazırlanan projelerle Ardahan bir değil 10 adım önde çıkarılmıştı.

             Özellikle Mera Hayvancılığı, Arı ve Kaz yetiştiriciliği bakımından ilimize değer katan projelere ki siyasi engellemelere rağmen hayat geçirilmişti.

         İnanın 17 aylık Valilik sürecinde Mustafa Masatlı ile ilgili o kadar çok konu var ki yazacak ama ben Ardahanda yaşayanların buna şahit olduğunu bildiğim için çokta bahsetmeden Sayın Valimize yolunuz açık, bahtınız güzel olsun diyor memleketimiz için emeklerinden dolayı kendisine teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum.

          Ve ey Şehzadeler Şehri Amasya, ne mutlu size ki böyle bir devlet adamını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve İç İşleri Bakanımız Süleyman Soylu Bey size gönderdi. Siz yeter ki ona sahip çıkın, bakın ki o zaman Amasya da neler değişiyor.

          Sözlerime son verirken İlimize yeni atanan Valimiz Hüseyin Öner bey hoş geldiniz diyor, Besmele ile başladığı görevin de Allahın yar ve yardımcısı olmasını temenni ediyorum.