Fatih Tanfer

Fatih Tanfer

fatihtanfer@mynet.com

Tüm Yazıları

Göztepe, son olarak evinde kümede kalma savaşı veren Gençlerbirliği karşısında 3-1 kaybetti. Kazanamama serisi 6’ya çıka n sarı kırmızılılar koronavirüs salgını sonrası dönülen ligde taraftarının yüzünü güldüremedi.

- Pandemi sonrası oynadığı 6 maçı da kazanamayan Göztepe, küme düşmeme mücadelesi veren Gençlerbirliği karşısında mutlak 3 puan almak niyetiyle sahaya çıkarken, Gençlerbirliği ise ligde kalmak adına puan ve puanlar almak amacıyla oynadı.

- Göztepe’nin maçın başında doğru bir oyun planı vardı. Orta alanda futbol zekası üst düzeyde takımın lideri Soner; top tekniği, iyi oyun kuruşu ile takıma önemli katkıda bulundu. Poko, tüm ikili mücadeleleri kazandı ve oyunun hakimiyetini ele aldı. Göztepe, Berkan ve Tripic ile soldan ataklar geliştirdi.

Haberin Devamı

- Gençlerbirliği ise oyunun hakimiyetini alan Göztepe karşısında disiplinden hiç kopmadı. Dikkatli ve dengeliydiler. Motivasyonları üst düzeydeydi.

- Göztepe, birinci yarıda daha etkiliydi. 3 de net gol pozisyonu buldu. Ancak Göztepe adına bazı şeyler doğru giderken 33. dakikada Sio, ceza sahası dışından vurdu, Göktuğ’un büyük hatasıyla Göztepe 1-0 yenik duruma düştü. Göztepe, yine gol bulmak amacıyla oyunundan taviz vermedi. Ancak 45+2’de duran toptan gelen ortayı Stancu, 2 uzun stoper Alpaslan ve Atınç’ın arasından kafayla durumu 2-0 yaptı. Göztepe’nin bireysel hatalar yüzünden daha etkili olduğu ilk yarıyı 2-0 yenik kapattı.

- İkinci yarı Göztepe, bütün bu olumsuzluklara rağmen maçı bırakmadı. Risk alıp rakip alana yüklendi. Ancak Gençlerbirliği, Göztepe’nin geride bıraktığı boşlukları iyi değerlendirdi. Göztepe’nin en büyük sorunu hücumda etkisiz olmasıydı. Göztepe faturasını ağır ödedi. 73. dakikada bir kontra atakta Alpaslan’ın Stancu’yu düşürmesi sonrası kazanılan penaltıyı Sessegnon gole çevirdi ve durum 3-0 oldu.

- Göztepe maçın genelinde topa sahip olmasına rağmen hücumda hücumda tempoyu arttırıp istenilen baskıyı yapamayınca üretkenlikten yoksundu. Örneğin Kamil Wilczek’i bir pozisyon hariç maç boyunca hiç göremedim. Kaleci Göktuğ da maalesef çok kötü goller yedi. Bir takımın başarılı olması için atanıyla tutanının iyi olması gerek derler. Her ikisi de olmayınca bu mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Artan panik havası, oyunu olumsuz etkiledi ve Göztepe maçın son bölümünde Alpaslan’ın hücuma geçmesiyle rakip defansı zorladı. Hava toplarıyla pozisyon bulmaya çalıştı ve Alpaslan 90. dakikada durumu 3-1 yaptı. Göztepe altıncı maçını da kaybetti, taraftarlarını üzdü. Puanı 39 ve geriye 2 maç kaldı. Unutulmasın, futbol psikolojik bir savaştır. Korkan ve paniğe kapılan kaybeder. Göztepe son 2 maçta konsantrasyonunu en üst düzeye çıkarmak zorundadır.