Dolar 32,4906
%0.13
Euro 34,7509
%0.09
Altın 2.489,880
%1.12
Bist-100 9.521,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe, İstanbul'da puan alamıyor

Göztepe, İstanbul'da puan alamıyor

Süper Lig'de bu sezon deplasmanda en başarılı ekiplerden biri olan sarı-kırmızılılar, dış sahadaki 4 mağlubiyetin 3'ünü İstanbul'da aldı.

  • Ege Postası
  • 21.01.2018 - 11:13

Süper Lig'de deplasmanda en fazla puan toplayan ekiplerden olan Göztepe, bu sezon dış sahadaki 4 yenilgisinden 3'ünü İstanbul'da aldı.

Dış sahada 16 puan toplayan Göztepe, 10 maçtan 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 yenilgiyle ayrıldı. Deplasmandaki 4 mağlubiyetinden 3'ünü İstanbul'da Fenerbahçe (2-1), Galatasaray (3-1) ve Kasımpaşa'dan (3-1) alan Göztepe, Kayserispor'a da 1-0'lık skorla mağlup oldu.

Evinden uzakta bir diğer puan kaybını Bursaspor deplasmanında 0-0'lık skorla yaşayan sarı-kırmızılı ekip, Osmanlıspor (2-0), Demir Grup Sivasspor (3-2), Antalyaspor (3-1), Kardemir Karabükspor (1-0) ve Evkur Yeni Malatyaspor (3-2) maçlarını kayıpsız geçti. 

İkinci kez uzatmada puan kaybı yaşadı

Fenerbahçe maçıyla bu sezon ikinci kez müsabakalarda kaybolan süreler oynanırken kalesinde gol gören İzmir ekibi, daha önce 3-2 üstün olduğu Aytemiz Alanyaspor maçında 90+2. dakikada yediği golle sahadan 3-3 beraberlikle ayrılmıştı.

İzmir temsilcisi dün de Milos Kosanovic'in 90+3. dakikada kendi kalesine attığı golle Fenerbahçe deplasmanından puansız döndü.

Tek gol takımın yenisinden

Ara transfer döneminde Göztepe'nin Kardemir Karabükspor'dan kadrosuna dahil ettiği Andre Poko, ilk resmi maçında takımının tek golünü attı.

Oyuna girdikten hemen sonra sonra gol sevinci yaşayan Poko, Süper Lig kariyerinde 44. maçında ilk golüne ulaştı. 

Göztepe'de son anlarda kendi kalesine gol atma şanssızlığı yaşayan Kosanovic'ten önce Adis Jahovic de Demir Grup Sivasspor maçında kendi ağlarını havalandırmıştı.

Sarı-kırmızılı ekipte dün sarı kart görerek cezalı duruma düşen Kadu, gelecek haftaki Kayserispor maçında forma giyemeyecek. Sarı-kırmızılı ekipte Andre Castro, Beto, Halil Akbunar ve Selçuk Şahin ise sarı kart ceza sınırında yer alıyor.

Tuna: O gol beni çok mutsuz etti 

Karşılaşmada coşku ve heyecanın üst seviyede olduğunu belirten Tuna, "Son anlarda kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Rakibi kutluyorum. Maça pozisyon vererek başladık, erken de bir gol yedik. Ancak daha sonra dengeyi kurmayı başardık. Fenerbahçe, çift forvete dönünce yine pozisyonlar vermeye başladık. Neticede kendi kalemize attığımız golle puan alamadık. Her geçen hafta fiziksel özelliklerimizi geliştireceğiz. Camiamıza daha iyi bir Göztepe izlettireceğiz" diye konuştu.

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi deplasmanlarda farklı atmosfer yaşandığını ifade eden Tuna sözlerini şuyle sürdürdü: "Bizim oyun anlayışımız her zaman kazanma odaklıdır.  Böyle deplasmanlarda kazanılan 1 puana sevinebilirdik. Biz yatan ve vakit geçiren bir takım değiliz ve hiç de öyle olmadık. Biz iyi niyetimizi hiçbir zaman bozmayacağız. Nerde olursa olsun futbolumuzu oynamaya devam edeceğiz."

POKO, HEYECAN YARATTI

Göztepe'nin ara dönemde Kardemir Karabükspor'dan kadrosuna dahil ettiği orta saha oyuncusu Andre Poko, Fenerbahçe maçında gösterdiği performansla geçer not aldı. Oyuna 58'inci dakika girip 59'uncu dakikada fileleri sarsan Gabonlu oyuncunun çok daha verimli olacağını belirten teknik direktör Tamer Tuna, "Poko iyi bir oyuncu ve üstün özellikleri var. Fiziksel açıdan kanat ya da forvet oyuncularının hızını taşıyabiliyor. Poko bizimle ve Karabükspor'la devre arası kampı geçirmedi. O nedenle onu on birde oynatmadım. Poko, hazır olduğunda bize çok fazla katkı koyacak" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.