Gözler Nazilli Perşembe pazarına çevrildi

Gözler Nazilli Perşembe pazarına çevrildi
ABONE OL
Pazar yerlerinde kurallara uyulmamasının ardından koronavirüs tedbirlerine ek olarak İçişleri Bakanlığı yeni kararlar aldı. Ancak bu kararlar Nazilli’deki Çarşamba Pazarı’nda uygulanmadı. 

AYŞE AKTAŞ - İçişleri Bakanlığı, pazar yerleri konusunda yeni kararlar alır bu kararların Nazilli’deki Çarşamba Pazarı’nda uygulanmadığı gözlendi. İçişleri Bakanlığı’nın son aldığı karar gereği pazarların etrafı bariyerle kapatılacak ve giriş çıkışlar kontrolü sağlanacaktı. Pazardaki esnaf sayısının iki katı kadar vatandaşın alınacağı alanda sosyal mesafeye de dikkat edilmesi konusunda uyarılar getirilmişti. Ürünlerin poşete koyulmadığı, vatandaşın ise hala ürünleri seçerek aldığı pazarda bu yeni tedbirler de uygulanmadığı görüldü. Nazilli’de kurulacak Perşembe Pazarı’nda ise Nazilli Kaymakamlığı ve Nazilli Belediyesi’nin nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu oldu. Yetkililerin nasıl politika izleyeceği yarın Perşembe Pazarı’nda alınan tedbirlerle sergilenecek.

“POŞETLİ ÜRÜN ALMAK İSTEMİYOR”
Çarşamba Pazarı esnafları, yeni tedbirlerden haberdar olmadıklarını belirtirken Perşembe Pazarı için hazırlanan esnaf ise tedbir olarak sadece vatandaşların ürünlere dokunmasına izin vermediklerini belirtti. Her iki pazarda da esnaflık yapan Şükrü Altıntaş, “Mümkün olduğunca ürünleri kendimiz poşetlere koyuyoruz. Müşteri dokunmuyor ancak müşteri poşetli ürün almak istemiyor. Yeni gelen bariyer tedbirinden şuan bize bir haber verilmedi” dedi.

“BİZ DE RİSK GRUBU İÇİNDEYİZ”
Haftada 2 kez pazara çıktığını söyleyen pazar esnafı Hasan Ünsal ise, ”Bariyer nasıl yapılacak çok merak ediyorum. Perşembe pazarına o bariyerlerin konulması imkânsız. Kesinlikle ürünlerimize dokunmalarına izin vermiyoruz ama poşetleme kısmında zaten insanların birbirine güveni yok. Poşetlenip çürük sebze konulur diye de almak istemiyor insanlar. Vatandaş görüyor ben poşetliyorum. Biz kendimizi devamlı korumaya çalışıyoruz ama ne kadar koruyabiliriz ki. Biz günde 300-400 kişiyle muhatap oluyoruz. Televizyonlarda görüyoruz. Konuşulmayan dile getirilmeyen tek kişi pazarcılar. Pazar tedbirleri konuşuluyor ama onların riskleri ile ilgili kimse bir şey demiyor. Risk altında sadece sağlıkçılar değil biz de risk gurubu içerisindeyiz. Ben hafta da 2 kez pazar açıyorum, pazar yasaklandığında ben ne kazanacağım, buna çare bulacaklar mı? Benim giderimi kim karşılayacak. Kredi çekmek kolay sonra beni borçlandıracak. Herkes çıkmazda özellikle çarşı esnafı” diye konuştu.

“GEREKEN NEYSE YAPARIZ”
Pazar tedbirleri konusunda yapılması gereken her şeyi yerine getireceklerini belirten pazarcı Bilal Ağırbaş ise,” Devlet büyüklerimiz kararları alıyor ancak vatandaşlar uygulamada sorun yaşıyor. Özellikle seçme kısmında Nazillili vatandaşlar seçmek istiyor. Poşetlenmiş almak istemiyor ancak yarın Perşembe pazarında poşetleyeceğiz sebzeleri. Biz gereken neyse yaparız “ dedi.

gozler-nazilli-persembe-pazarina-cevrildi-155855-24e2f5f926be3e333b8b72b00520d164.jpggozler-nazilli-persembe-pazarina-cevrildi-155855-ac74c6875ced53723416d224f402a2de.jpggozler-nazilli-persembe-pazarina-cevrildi-155855-f8d2b29a1b9e1792d751402b1d1024db.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.