MENÜ

Gözler Bafetimbi Gomis'te

Ligin ilk 8 haftasında 9 gol atmayı başaran Bafetimbi Gomis, Fenerbahçe derbisinde Aslan’ın en önemli kozu olacak. Sarı-Kırmızılı ekipte 5 golü bulunan Tolga da geri dönüyor. Savunmadan çıkarak 3 gol kaydeden Maicon da sürpriz hazırlığında...

Gözler Bafetimbi Gomis'te

Derbi öncesi iki takımın golcüleri arasında önemli farklılıklar dikkati çekiyor. Ligin geride kalan 8 haftasına 20 gol sığdıran Galatasaray’da 5 oyuncu skora katkı sağlarken, 17 gol üreten Fenerbahçe’de ise 8 futbolcu rakip ağları havalandırmayı başardı.

Namağlup unvanıyla çıkıyor

Evinde oynayacağı Fenerbahçe derbisine namağlup unvanı ve rakibinin 8 puan önünde çıkacak Sarı-Kırmızılı futbol takımının golcü ismi Bafetimbi Gomis’in yüksek form grafiği dikkati çekiyor. Ligde çıktığı 8 maça 9 gol sığdırarak kariyerinin en verimli dönemini yaşayan Gomis, Fenerbahçe karşısında Galatasaray’ın gol yollarında en etkili ismi olarak ön plana çıkıyor.

Son 2 maçı kaçırdı, ama...

Sarı-Kırmızılı ekipte sakatlığı nedeniyle son 2 maç forma giyemeyen Tolga Ciğerci, 6 müsabakada 5 kez ağları havalandırarak takımın sürpriz golcüsü olmayı başardı. Brezilyalı savunma oyuncusu Maicon 3, takıma gecikmeli katılan Sofiane Feghouli 2 ve Belhanda 1 gol atarak Aslan’ın skor yüküne katkı veren isimler oldu.

'Fenerbahçe'ye gol atarsan 10 numara olursun!'

Fener’de 8 oyuncu attı

Derbide Galatasaray’a konuk olacak Fenerbahçe’nin skor yükü 8 oyuncuya dağıldı. Robin van Persie ve Soldado gibi önemli isimlerinden gol katkısı alamayan Sarı-Lacivertli takımın en skorer isimleri, rakip ağları üçer kez havalandıran Giuliano ile Valbuena oldu.

4 skorer yeni transfer

Cim Bom’da atılan 20 golde imzası bulunan 5 futbolcudan 4’ü ise sezon başı transfer edilen isimlerden oluştu. Galatasaraylı oyuncuların ligdeki gol performansları şöyle:

Oyuncu Maç Gol
Gomis 8 9
Tolga 6 5
Maicon 8 3
Feghouli 5 2
Belhanda 8 1

Fenerbahçe derbisi öncesi Galatasaray'da son durum

Haberin Devamı
YORUM YAZ