Geçtiğimiz Cuma günü Karabük İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ilgili birimlerin yaptığı operasyonla onlarca kişi göz altına alınmıştı.

Çek, senet tahsilatı ve bunun gibi gayri meşru işler yaptıkları iddiası ile Karabük, Safranbolu ve bazı komşu illerden 20-30 kişinin soruşturma kapsamında göz altına alındığı kesin olmamakla birlikte öğrenilirken, yine resmi olmayan bilgilere göre, göz altına alınan şüpheliler arasında birkaç Polis memurunun da olduğu ifade ediliyor.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü sabah erken saatlerde çok sayıda evlere yapılan baskınlarla göz altına alınanlar, bu gün Adliyeye çıkarılarak savcılık soruşturmasına alındılar.

Göz altına alınanların yakınları olarak bilinen iki yüze yakın kişinin ise Adliye Binası önünde beklediği ve bazı taşkınlıklar çıkardığı gözlemlendi. Şüpheliler adliyeye çıkartılırken polisin aldığı geniş kapsamlı önlemlerde dikkatleri çekti.

Karabük İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ilgili birimlerin yaptığı bu operasyonla ilgili önümüzdeki saatlerde Karabük Valiliğinin basına bir açıklama yapması bekleniliyor.