1. İçeriğe git
  2. Ana menüye git
  3. DW'nin diğer sayfalarına git

Gözaltına alınan HDP milletvekili Baydemir serbest

7 Ocak 2018

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, partisinin bir etkinliğine katıldığı İzmir’de gözaltına alındı. Baydemir, SEGBİS yoluyla ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

https://p.dw.com/p/2qS9R
Fotoğraf: Getty Images/AFP/K. Kudryavtsev

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, hakkında açılan dosya kapsamında ifade vermediği gerekçesiyle İzmir'de gözaltına alındı.

DHA'nın haberine göre, partisinin bir etkinliği için Cumartesi günü İzmir'de bulunan Baydemir, konaklayacağı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) misafirhanesine giderken polis tarafından hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle durduruldu.

Şırnak Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakkında açılan bir dosya kapsamında ifade vermediği gerekçesiyle kendisi için yakalama kararı bulunduğunu belirten polislerin Baydemir'i gece boyunca SGK misafirhanesinde tuttuğu belirtildi.

Baydemir, bugün adliyeye götürülerek Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yoluyla Şırnak Asliye Ceza Mahkemesi'nde ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Baydemir'in 27 Aralık 2015 tarihinde Şırnak’ın Cizre ilçesinde düzenlenen protesto yürüyüşüne katıldığı gerekçesiyle "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçundan hakkında dava açıldığı ve bu nedenle ifadesinin alındığı bildirildi.

DW/DHA, DÇÜ/CÖ

© Deutsche Welle Türkçe