25 Nisan 2024 Perşembe   

GÖZ HASTANESİNDEN VEREM SEMİNERİ

GÖZ HASTANESİNDEN VEREM SEMİNERİ
 

Göz Nurunu Koruma Vakfı Bayrampaşa Göz Hastanesi, göz sağlığıyla ilgili verdiği hizmetlerin yanı sıra düzenlediği seminerlerle de sağlıklı toplum oluşturma adına çalışmalarına devam ediyor. 
Bu kapsamda seminerlerine bir yenisini daha ekleyen Göz Nurunu Koruma Vakfı Bayrampaşa Göz Hastanesi, ocak ayının ilk haftasında kutlanan “Verem Eğitim ve Propaganda Haftası”nda Zeytinburnu Verem Savaş Dispanseri Başhekimi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tayjen Tutar, verem hastalığının tanımına, verem hastalığının tarihçesine, verem hastalığına karşı ülkemizde kurulan verem savaş dispanserlerine, verem hastalığının bulaşıcı etkilerine, hastalıklarda erken tanı ve teşhisin önemine, verem hastalığının tedavi edilebildiğine, verem hastalığı tedavi edilmez ise ne gibi sonuçlar doğuracağına, verem hastalığının hangi organlarda görülebileceğine, verem hastalığının belirtilerine, verem hastalığının bulaşıcı etkisine, verem hastalığından nasıl korunulması gerektiğine, verem hastalarının ve hasta yakınlarının neler yapması gerektiğine ilişkin açıklamalarda bulundu.  
Bayrampaşa Göz Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde sinevizyon eşliğinde katılımcılara bilgiler sunan Zeytinburnu Verem Savaş Dispanseri Başhekimi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tayjen Tutar, “Verem, tedavi edilebilen bir hastalıktır. Yeter ki hasta tedaviye uyumluluk göstersin, ilaçlarını düzenli kullansın.” dedi. 
Verem mikrobu ile karşılaşan herkesin hasta olmadığını belirten Dr. Tayjen Tutar, “Verem hastalığı en çok akciğerlerde karşımıza çıkıyor. Solunum yoluyla alınan verem mikrobu, özellikle akciğerin üst bölümlerine yerleşiyor. Bunun dışında bu hastalık aklınıza gelebilecek her organda görülebiliyor. Verem hastalığının tanısı balgamın mikroskobik muayenesi sonucu konuluyor. Bunun yanı sıra farklı alternatif tanı yönleri de bulunuyor. Verem mikrobundan korunmak için kişinin kendine iyi bakması, kötü alışkanlıklardan uzak durması ve beslenmesine dikkat etmesi gerekiyor. Kişiler uzun süren ve geçmeyen öksürüklerde, kanlı balgam çıkarmada ve gece aşırı terlemelerde muhakkak bir doktora görünmeliler.” diye konuştu.
Seminere, Türk Kızılay Bayrampaşa Şubesi Gençlik Kolları, Eyüpsultan ve Gaziosmanpaşa CHP İlçe Kadın Kolları, Ahmet Haşim İlkokulunda eğitim gören öğrencilerin aileleri katıldı.
Bayrampaşa Göz Hastanesi Göz Nurunu Koruma Vakfı Halkla İlişkiler Sorumlusu Ebru Edguer ve Kurumsal İletişim Sorumlusu Hülya Sancaklı’nın Dr. Tayjen Tutar’a çiçek vermesinin ardından seminer son buldu.       

Tarih: 06 Ocak 2020 Pazartesi    Hit: 3830

Fotoğraflar
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol