Samsun Site Camii ve Külliyesi'ne bir mülk sahibi herkesin gözleri önünde kaçak yapı kondurdu. Kaçak yapıyı gören vatandaşlar, "Bu ne cüret" diyerek hayrete düştü.

CEZA VE SUÇ DUYURUSU
Kemal Vehbi Gül'ün Samsun Belediye Başkanlığı döneminde İslam Vakfı tarafından
1973 yılında temeli atılan ve 1982 yılında hizmete açılan Site Camii ve Külliyesi'ndeki
kaçak yapı için İlkadım Belediyesi ekipleri tutanak düzenlendi. Kaçak yapıya 38 bin lira para cezası uygulayan belediye, Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulundu.

KAÇAK KISIM YIKILACAK
İmar Kanunu'na göre, binaye eklenen çatı yüksekliğinin aşıldığını kaydeden belediye yetkilileri, ''Tespit ettiğimiz kanuna aykırı duruma zabıt tuttuk. Belediye encümenimize de taşıdık. Encümen, yapı kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle 38 bin TL cezaya karar kıldı. Kanuna göre, çatının belli bir ölçüsü var, ancak bu binada çatı çıkılarak etrafı çevrilmiş ve anlaşılan dükkana dönüştürülmeye çalışılmış. Encümen kararından sonra, Yıkım İşleri Müdürlüğümüze gerekli yazıları yazdık. Onlar da bir iddianame oluşturarak savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bundan sonraki süreçte dava görülecek ve verilecek kararın ardından kaymakamlık izniyle binadaki kaçak kısım yıkılacak'' dediler.

Samsun Site Camii ve Külliyesi projesinin ulaslararası yarışma sonucunda kabul edildiği ve proje müellifinin mülk sahibini bu yüzden dava edebileceği de kaydedildi.

Zerrin SOMUNCU