Trabzonspor "Görüyorsunuz ki Fenerbahçe..."

"Görüyorsunuz ki Fenerbahçe..."

02.03.2015 - 22:29 | Son Güncellenme:

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Kardemir Karabükspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Görüyorsunuz ki Fenerbahçe...

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, 3-2 kazandıkları Kardemir Karabükspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Ersun Yanal'ın maç sonu ilk açıklamaları şöyle:

"Her iki takımın da kazanma arzusu yüksekti, ama rakibin arzusunu alkışlamak lazım. Biz zaman zaman kırıklığı yaşadık. Atağa çıkışlarda organize olamadık, iştahımızı öne taşıyamadık. Bunu yaptığımızda oyuncularımız maçı çevirmeyi bildi. Görüyorsunuz ki Fenerbahçe maçında Konya, Beşiktaş maçında Balıkesir bu mücadele örneğini gösteriyor. Biraz daha zamana ihtiyacımız var. Oyuncularımızın dönüşü ile daha hazır olacağız."

"Mehmet tekniği gelişmiş bir oyuncu"

"Mehmet Ekici oyun tekniği açısından gelişmiş bir oyuncu. Uzun dönem problemler yaşadığı için, Bundesliga'daki kaybını burada tamamlıyor. Karakteri, duruşu, çalışkanlığı ile iyi bir Türk oyuncu. Önümüzdeki dönemde daha iyi bir Mehmet izlemeye devam edeceğiz. Cardozo istediğimiz oyunu oynamaya devam edecek. Bu takım oyunu. Takımımızın iştahını yüksek tutmalıyız. Taraftarlarımızın istediği futbol bu. Mehmet de, Cardozo da son dakikalarda böyle bir tavır takındı. Taraftarlarımıza da son dakikalardaki destek sebebiyle teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı

Ersun Yanal'ın basın toplantısındaki açıklamaları ise şöyle:

Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor'u sahasında 3-2 yenen Trabzonspor'un teknik direktörü Ersun Yanal, oyuncularını kazanma arzusunu bırakmadıkları için kutladığını söyledi. Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ligin mücadele düzeyi en yüksek maçlarından birini izlediklerini, karşılaşmanın yönetiminin hakem açısından da kolay olmadığını belirtti.

Mücadelenin üst düzeyde olması dolayısıyla hakemin de çok düdük çalmak zorunda kaldığını vurgulayan Ersun Yanal, şöyle konuştu:

"Rakibimizin olağanüstü iştahı, maç kazanma arzusu vardı. Yılmaz hocayı kısa bir süre içerisinde takımı bu psikolojiyle sahaya çıkardığı için kutlamak gerekiyor. Umarım bundan sonra da aynı motivasyonla devam ederler. Biz, zaman zaman buna karşılık verdik. Karşılık verdiğimiz dakikalarda stratejik yerlerdeki kartlarla biraz oyundan uzak kaldık. Rakibimizin organize çıkışlarında karşılık veremediğimiz dakikalarda zor anlar yaşadık. Oyuncularımı kazanma arzusunu bırakmadıkları için kutluyorum. Bireysel katkıya da ihtiyacımız olduğunda Mehmet'in, Cardozo'nun ve Deniz'in katkılarıyla güzel dakikalar da yaşadık. Bu kazanma arzusunu bundan sonra da çok daha yüksek şekilde devam ettirmek gerekiyor, çünkü daha zorlu mücadeleler göreceğiz."

Haberin Devamı

"Constant'tan savunmasını istedik"

Ersun Yanal, Constant'ın kadroda olmamasına ilişkin ise "Disiplinsiz hareketleri nedeniyle savunmasını istedik. Çarşamba günü yönetime sunacağız, onlar da karar verir. Disiplinsizlik kavramı genel bir kavram. O da bu genel kavramda oldukça disiplinsiz bir oyuncu. Sadece bana karşı değil. Trabzonspor'un oyuncusu böyle olmamalı" ifadesini kullandı.