Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) ev sahipliğinde, Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle 30 Kasım 2016 Çarşamba günü, “Afyonkarahisar Görsel Sanatlar Öğretmenleri Çalıştayı ve Karma Sergisi” gerçekleştirilecek.

 

Afyonkarahisar’da görev yapan görsel sanatlar öğretmenlerini, sanat eğitimi alanında kuramsal çalışmalarıyla tanınmış akademisyenlerle bir araya getirerek, sanat eğitimi alanında görüş alışverişinde bulunmalarını, sorunları ve çözümlerine yönelik tartışma ortamı yaratmalarını sağlamayı amaçlayan çalıştayın açılış programı, AKÜ GSF İbrahim Küçükkurt Salonunda düzenlenecek. Çalıştay“Görsel Sanatlar Eğitimi Paneli” ile başlayacak.

 

Görsel sanatlar öğretmenlerinin katılımıyla yapılacak olan 4 farklı çalıştayda, “Sanat Eğitimi, Görsel Sanatlar Öğretmeni Yetiştirme, Afyonkarahisar Özelinde Görsel Sanat Öğretmenlerinin Sorunları, Görsel Sanatlar Öğretmenliğinde Ölçme ve Değerlendirme” konuları tartışmaya açılacak. Çalıştay sonucunda ortaya çıkan sonuç bildirgesi çalıştayın tamamlanmasını müteakip ilan edilecek. Gün boyu sürecek olan program, AKÜ Devlet Konservatuvarı tarafından sunulacak müzik dinletisi ve “Afyonkarahisar Görsel Sanatlar Öğretmenleri Buluşması, Karma Sergisi” açılışı ile sona erecek.

 

Ev sahipliğini yaptıkları etkinliğin görsel sanatlar öğretmenlerinin bir araya geldiği ve onları sanat eğitimi alanında yetkin kuramcılarla buluşturdukları ilk etkinlik olma özelliğini taşıdığına dikkat çeken AKÜ GSF Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, yaptığı açıklamada, “Sanat eğitimi uygulamalı olduğu kadar, aynı zamanda kuramsal yanıyla da bir arada düşünülmesi gereken bir eğitim yöntemidir. Özellikle ilk ve orta öğretimde sanat eğitiminin önemi yadsınamaz. Bu anlamda görsel sanatlar öğretmenlerimizin, bilgilerini güncelleme açısından ve kendi alanlarındaki sorunlarının çözümü noktasında bir araya gelerek yaratacakları tartışma ve görüş alışverişi ortamının yararlı olacağına inanıyoruz” dedi.

 

Basri Erdem Resim Sergisi

 

AKÜ GSF Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen, Ressam Basri ERDEM’in “Kişisel Resim Sergisi” de 29 Kasım Salı günü, saat 16.00’da yapılacak açılış töreniyle Afyonkarahisarlı sanatseverlerle buluşacak. AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongre Merkezi Sergi Salonunda düzenlenecek olan sergi, 9 Aralık 2016 tarihine kadar açık kalacak