WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Görme engelli Öğretmen Mutiye Dayıoğlu vefat etti

Bu haber 20 Şubat 2020 - 16:18 'de eklendi ve 21.742 kez görüntülendi.

GÖRME ENGELLİ TÜRKÇE ÖĞRETMENİ MUTİYE DAYIOĞLU 3. KEZ YAKALANDIĞI SİNÜS KANSERİNE YENİK DÜŞEREK DÜĞÜN HAZIRLIKLARI YAĞTIĞI DÖNEMDE HAYATA VEDA ETTİ. DAYIOĞLU İÇİN BUGÜN SAFRANBOLU DEDEDOĞLU CAMİİNDE CENAZE NAMAZI KILINDI

Mutiye Dayıoğlu henüz 3 yaşında iken göz tansiyonu sebebi ile bir gözünde görme engeli oluştu. Dayıoğlu 10 yaşına geldiğinde bu kez sinüs kanseri baş gösterdi ve diğer gözünü de kaybetti. Kanserle daha çocuk yaşlarında mücadele eden Dayıoğlu bu savaştan galip ayrıldı.

10 yaşında yendiği sinüs kanserine 2011 yılında bir kez daha yakalandı ve bir kez daha kanseri mağlup etmeyi başardı. Bu süreç içerisinde eğitim hayatını bırakmayan Dayıoğlu Türkçe öğretmeni oldu ve doğup büyüdüğü memleketi Safranbolu’da ilk görevine Şehit Mustafa Arık İlköğretim Okulunda başladı. Sırasıyla Beşbinevler Yaşama Sevinci Okulu ve Halk Eğitim Merkezinde görev aldı. Öğretmen olmasına ve öğrenciler yetiştirmesine engel olacak bütün engelleri ortadan kaldıran Mutiye Dayıoğlu 2018 yılında sinüs kanserine 3. kez yakalandı.

Mutiye Dayıoğlu bu süreç içerisinde Bağlar Şehit Atilla Bodur İlkokulu Müdürü İrfan Yalçınkaya ile nişanlandı. Düğün hazırlıkları yapıldığı sırada ise öğretmen Mutiye Dayıoğlu daha önce 2 kez yendiği sinüs kanserine bu kez 36 yaşında yenik düştü.

Dayıoğlu için bugün öğle namazına müteakip Safranbolu Dedeoğlu camisinde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ile eğitimciler başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.