GÖRGÜLÜLER ORTA OKULU ARABULUCULUKTA İLKE İMZA ATTI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.12.2016 - 08:19, Güncelleme: 01.12.2016 - 08:19
 

GÖRGÜLÜLER ORTA OKULU ARABULUCULUKTA İLKE İMZA ATTI

Hukuk sisteminde yeni yeni başlayan arabuluculuk, Manisa’daki okullarda da hayata geçti. Görgülüler Ortaokulu’nda 1 yıl önce başlayan proje ile 140 arabulucu öğrenci, öğrenciler arasındaki sorunları çözdü. Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek’te, projenin önemine değindi. Şimşek, öğrencilere sosyal medya konusunda da uyarılarda bulundu.
HABER KAYNAĞI TURAN IŞIK Görgülüler Ortaokulu’nda 1 yıldan bu yana devam eden akran arabuluculuğu projesi, öğrenciler arasındaki sorunları çözüyor. 140 ARABULUCU ÖĞRENCİ, 90 SORUNU ÇÖZDÜ Okulda kurulan arabuluculuk odasında 140 arabulucu öğrenci, 90 sorunu çözüme kavuşturdu. Hukuk sisteminde yeni kullanılmaya başlayan arabuluculuk yönteminin, okullarda uygulanmaya başlanması, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek’i sevindirdi.  Görgülüler Okulunu ziyaret eden Başsavcı Şimşek, Manisa Arabulucular Derneği Başkanı Avukat Mehmet Başoğlu öğrencilerle bir araya geldi ve arabuluculuğu anlattı. Seminer salonunda düzenlenen etkinlikte, arabulucu öğrenciler kısa bir skeçle sorunları nasıl çözdüklerini gösterdi. “ÖĞRENCİLER ARABULUCUĞUN FAYDASINI İLERİDE GÖRECEK” Öğrencilere bir konuşma yapan Başsavcı Akif Celalettin Şimşek, okuldaki arabuluculuk projesinin çok önemli olduğunu, öğrencilerin ilerleyen yaşamında bu projenin katkı sağlayacağını söyledi. Yargıda arabuluculuğun yeni bir uygulama olduğunu ve uyuşmazlıkların daha kısa sürede çözüldüğünü ifade eden Şimşek,  uygulamanın faydasını gören kişiler ile yayılacağını söyledi. Şimşek,  hukuk sistemindeki arabuluculuk ile akran arabuluculuğunun hemen hemen aynı olduğuna vurgu yaparak, “Arabulucu tarafsız olacak, tarafları yönlendirmeyecek. Sabırlı olunacak, sorunu çözmek için elimizden gelen gayret ve çaba neyse sonuna kadar sergileyeceğiz. Çünkü taraflar bir anlaşmazlık ve uyuşmazlıkla geldikleri için son derece gergin olabilirler. Onları iletişime açık hale getirmek arabuluculuğun görevidir. Uzlaşma ve arabuluculuk ilerleyen zamanda sizlere büyük katkılar sağlayacak”  diye konuştu. SOSYAL MEDYA UYARISI Öğrencilere uyarılarda da bulunan Akif Celalettin Şimşek, sosyal medyayı doğru kullanmadıkları taktirde önemli sorunlarla karşılaşabileceklerini dile getirdi. Şimşek, “Hepinizin akıllı cep telefonları ve internetleri var. Aşırı derece meraklı olmanız son derece normal. Ancak bu aşırı derecede meraklı kişiliğiniz size farkında olmadan ciddi zararlar verebilir. Sosyal medyanın faydalı yönleri var, bende kullanıyorum. Ancak tanımadığınız kişilerden gelen arkadaşlık tekliflerini kesinlikle kabul etmeyin. Çünkü o profil resimleri gerçek olmayabilir. Çeşitli amaçlarla arkadaşlık teklifleri gönderilebilir. Bunların hem size hem ailenize zararı olabilir. Sağlıklı ve doğru kullanın. Bu hem yargısal boyutta problemler yaratabilir. Bu konudaki uyarılarımı ciddiye alın. Adliyelere intikal eden çok fazla olay oluyor. Sizlerin yaşındaki kişilerin dışarıda başına gelenleri takip ediyorsunuzdur. Kesinlikle tanımadığınız kişilerin profil resimlerine kanarak arkadaşlık tekliflerini kabul etmeyin ” diye konuştu.  
Hukuk sisteminde yeni yeni başlayan arabuluculuk, Manisa’daki okullarda da hayata geçti. Görgülüler Ortaokulu’nda 1 yıl önce başlayan proje ile 140 arabulucu öğrenci, öğrenciler arasındaki sorunları çözdü. Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek’te, projenin önemine değindi. Şimşek, öğrencilere sosyal medya konusunda da uyarılarda bulundu.
HABER KAYNAĞI
TURAN IŞIK


Görgülüler Ortaokulu’nda 1 yıldan bu yana devam eden akran arabuluculuğu projesi, öğrenciler arasındaki sorunları çözüyor.

140 ARABULUCU ÖĞRENCİ, 90 SORUNU ÇÖZDÜ
Okulda kurulan arabuluculuk odasında 140 arabulucu öğrenci, 90 sorunu çözüme kavuşturdu. Hukuk sisteminde yeni kullanılmaya başlayan arabuluculuk yönteminin, okullarda uygulanmaya başlanması, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek’i sevindirdi.  Görgülüler Okulunu ziyaret eden Başsavcı Şimşek, Manisa Arabulucular Derneği Başkanı Avukat Mehmet Başoğlu öğrencilerle bir araya geldi ve arabuluculuğu anlattı. Seminer salonunda düzenlenen etkinlikte, arabulucu öğrenciler kısa bir skeçle sorunları nasıl çözdüklerini gösterdi.

“ÖĞRENCİLER ARABULUCUĞUN FAYDASINI İLERİDE GÖRECEK”
Öğrencilere bir konuşma yapan Başsavcı Akif Celalettin Şimşek, okuldaki arabuluculuk projesinin çok önemli olduğunu, öğrencilerin ilerleyen yaşamında bu projenin katkı sağlayacağını söyledi. Yargıda arabuluculuğun yeni bir uygulama olduğunu ve uyuşmazlıkların daha kısa sürede çözüldüğünü ifade eden Şimşek,  uygulamanın faydasını gören kişiler ile yayılacağını söyledi. Şimşek,  hukuk sistemindeki arabuluculuk ile akran arabuluculuğunun hemen hemen aynı olduğuna vurgu yaparak, “Arabulucu tarafsız olacak, tarafları yönlendirmeyecek. Sabırlı olunacak, sorunu çözmek için elimizden gelen gayret ve çaba neyse sonuna kadar sergileyeceğiz. Çünkü taraflar bir anlaşmazlık ve uyuşmazlıkla geldikleri için son derece gergin olabilirler. Onları iletişime açık hale getirmek arabuluculuğun görevidir. Uzlaşma ve arabuluculuk ilerleyen zamanda sizlere büyük katkılar sağlayacak”  diye konuştu.

SOSYAL MEDYA UYARISI
Öğrencilere uyarılarda da bulunan Akif Celalettin Şimşek, sosyal medyayı doğru kullanmadıkları taktirde önemli sorunlarla karşılaşabileceklerini dile getirdi. Şimşek, “Hepinizin akıllı cep telefonları ve internetleri var. Aşırı derece meraklı olmanız son derece normal. Ancak bu aşırı derecede meraklı kişiliğiniz size farkında olmadan ciddi zararlar verebilir. Sosyal medyanın faydalı yönleri var, bende kullanıyorum. Ancak tanımadığınız kişilerden gelen arkadaşlık tekliflerini kesinlikle kabul etmeyin. Çünkü o profil resimleri gerçek olmayabilir. Çeşitli amaçlarla arkadaşlık teklifleri gönderilebilir. Bunların hem size hem ailenize zararı olabilir. Sağlıklı ve doğru kullanın. Bu hem yargısal boyutta problemler yaratabilir. Bu konudaki uyarılarımı ciddiye alın. Adliyelere intikal eden çok fazla olay oluyor. Sizlerin yaşındaki kişilerin dışarıda başına gelenleri takip ediyorsunuzdur. Kesinlikle tanımadığınız kişilerin profil resimlerine kanarak arkadaşlık tekliflerini kabul etmeyin ” diye konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.