|

İstifası beklenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan açıklama

İstifası beklenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ilk kez açıklama yaptı. Altepe, "Görevimize devam ediyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara, Bursa ve Balıkesir’in büyükşehir belediye başkanlarına istifalarını verme talebinin iletildiğini belirtmişti.

Yeni Şafak
14:27 - 20/10/2017 Cuma
Güncelleme: 15:04 - 20/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
Recep Altepe.
Recep Altepe.

İstifası beklenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ilk kez açıklama yaptı. Altepe, "Görevimize devam ediyoruz" dedi.

Altepe, Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in vefatının 14. yılı etkinliklerine katılmak için gittiği Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'dan Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla İstanbul'a geldi.

Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının soruları üzerine Altepe, Saraybosna'da, Cumhurbaşkanlığı'nın programı doğrultusunda sponsoru oldukları İzzetbegoviç'in hayatını anlatan özel tanıtım filminin gösterimine katıldıklarını söyledi. Altepe, buradaki programları tamamlayarak Türkiye döndüklerini anlattı.

Bir gazetecinin "Belediye Başkanlığı'ndan istifa edecek misiniz?" sorusuna Altepe, "Ben o konuda herhangi bir şey demedim. Herhangi bir şey diyecek durumum da yok. Biz işimize devam ediyoruz." karşılığını verdi.

Başbakan Yıldırım: Arkadaşlarımız gereğini yapacak


Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

İnanıyorum arkadaşlarımız gereğini yapacaktır.

Terör örgütü ile işbirliği yapmanın ne kadar hazin bir sonuca götürdüğünü bu son fotoğraf göstermiştir. Görüntüler talihsizliktir. PKK teröristbaşının fotoğrafının orada sergileniyor olması talihsizliktir. ABD terör ile işbirliği yapmakla kalmıyor, Suriye'nin geleceğini de tehlikeye atıyor.


#Recep Altepe
#Bursa
6 yıl önce