Anasayfa Haber Google Play Store Tasarımı Yeniden Değişti

Google Play Store Tasarımı Yeniden Değişti

Google Play Store tasarımı

Reddit üzerinden son paylaşılan raporlara göre yeni Google Play Store tasarımı ortaya çıktı.

Hatırlarsanız, Google yeni yıl ile beraber birçok uygulamasının arayüz tasarımında önemli değişikliklere imza atmıştı. Bu doğrultuda Mayıs ayında da Google Play Store tasarımı üzerinde bir takım değişiklere giden Google, bu yeniliklerini kademeli bir şekilde kullanıcılara sunmuştu.

Fakat, Haziran ayında kademeli olarak dağıttığı güncellemeyi durduran Google yapmış olduğu değişiklikleri geri çekmişti. Bu gelişmeyle beraber daha önceden yeni arayüz güncellemesini alan kullanıcılar eski arayüz tasarımına geri dönmüşlerdi.

Konuyla ilgili Reddit forumları üzerinden paylaşılanlara göre, Google’ın yeniden sessiz sedasız bir şekilde yeni arayüz güncellemesini yayınladığı ortaya çıktı. Yapılan arayüz değişikleri ile beraber bizleri Google Sans yazı tipi ve yeni materyal tasarımı karşılıyor.

Yeni Google Play Store tasarımı

Yeni arayüz tasarımında ayrıca bol miktarda beyaz arka planda dikkat çekiyor. Ne yazık ki yeni tasarım ile beraber bizlere herhangi bir gece modu da sunulmuyor. Bu da beyaz arka planın gece kullanımı sırasında gözü bir hayli yoracağı anlamına geliyor. Ancak, Android Q güncellemesiyle beraber yerleşik karanlık mod özelliğinin geleceğini göz önünde bulunduracak bu durumun pekte sorun olmayacağını söyleyebiliriz.

Google Play Store tasarımı üzerinde yapılan bir diğer önemli değişiklik ise sekmelerin ekranın üstünden altına  doğru taşınması olarak karşımıza çıkıyor. Yapılan bu değişiklik sayesinde Oyunlar, Uygulamalar, Kitaplar ve Filmler gibi seçeneklerin birine dokunmak artık daha kolay bir hale getirildi. Bununla birlikte artık zor parmak kalibrasyonları da tarihe karışacak.

Şimdilik, Play Store’un yeni tasarımı henüz tüm Android kullanıcıları için yayınlanmadığını belirtelim. Ancak, elde edilen bilgilere göre yeni tasarımın yine kademeli bir şekilde yayınlanacağı belirtiliyor.

İlginizi Çekebilir: WhatsApp Android Uygulamasına Parmak İzi Kilidi Özelliği Geldi