Google Asistan'ın Çevirmen Modu, Android ve iOS Cihazlara da Geliyor

10
7
1
0
0
Google'ın Akıllı Ekranlar üzerinden tanıtımını yaptığı çevirmen modu, farklı dillerde yapılan konuşmaları dinliyor ve eş zamanlı olarak çeviriyor. Yapılan bu çeviri de ekranda bir metin olarak beliriyor. Çevirmen modu şimdi de Android ve iOS cihazlara geliyor.

Google, 2019 senesinin başlarında Google Asistan’ın çevirmen modunu Akıllı Ekranlar üzerinden kullanıcısına tanıtmıştı. Şimdi bu özellik Android ve iOS cihazların tamamına geliyor. Çevirmen modunu kullanmak oldukça basit. “Merhaba Google, Almanca çevirmenim ol” ya da “Merhaba Google, İngilizce konuşmama yardım et” gibi komutlarda bulunarak çevirmen modunu aktive etmek mümkün.  

Konuşmaların çevirisi, bir metin olarak telefon ekranında belirecek

google çevirmen

Seçtiğiniz dilde yapılan konuşmalar uygulama tarafından dinlenip, ardından bir metin halinde telefon ekranınızda belirecek. Google Asistan ayrıca konuşmayı daha akıcı bir hale getirmek için cevap önerilerinde de bulunuyor. Google’ın cep telefonlarına kadar taşıyacağı bu yeni çevirmen modunun oldukça yararlı olacağına şüphe yok.

Geçtiğimiz günlerde Google Glass Explorer Edition ile ilgili de bazı güncellemeler olmuştu

google glass

Google’ın giyilebilir teknoloji ürünleri arasında yer alan Google Glass Explorer Edition, geçtiğimiz günlerde son güncellemelerini aldı. Çeşitli alanlarda da öne çıkmayı başaran Google, yatırım yaptığı alanlardan birini de giyilebilir teknolojiye ayırdı. Şirketin bu alanda yaptığı girişimi ise Google Glass oldu. Google’ın geliştirdiği bu akıllı gözlük, Foxconn tarafından üretiliyor ve ilk defa 2013 yılında kullanıcıyla buluştu.

Fakat Google, bu projeden tam olarak istediğini elde edemedi. Google Glass, internete bağlanmak ve video kaydetmek gibi özelliklere sahip olmasına karşın gizliliği ihlal ettiğine dair şikayetler ve eleştiriler almıştı. Ardından Google, bu akıllı gözlüğün çeşitli modellerini piyasaya sürdü.  Bu modellerin arasında yer alan gözlüklerden biri de Google Glass Explorer Edition.  

Google’ın akıllı gözlüğü için geliştirdiği son güncellemesinin kurulumunun manuel olarak yapılması gerekiyor ve Google, bu süreçte kullanıcıya yardımcı olmak için detaylı bir kılavuz sunuyor. Ancak şubat ayında gözlüğün üretimine son verileceği için yeni gelecek olan güncellemeyle birlikte gözlüğün arka uç (backend) servislerle olan bağlantısı son bulacak.

Ayrıca gözlüğün Google hesapları ile bağlantısı da kesilecek. Bu da demek oluyor ki Glass üzerinden Gmail’e ya da YouTube’a bundan böyle bağlantı sağlanamayacak. Fakat gözlük, Bluetooth vasıtasıyla telefonla eşleştirilebileceği gibi fotoğraf, video çekme ve çektiğiniz görüntüleri bilgisayara aktarma özelliklerine sahip olmaya devam edecek.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019-12-12-google-assistant-interperter-mode-phones.html?guccounter=1
10
7
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
7
1
0
0