Google, Android Telefonlara Gelen 5 Yeni Özelliği Duyurdu

96
16
8
7
7
Android ekosistemini daha kullanışlı hale getirmeye devam eden Google, işletim sistemindeki uygulamalara gelen 5 yeni özelliği duyurdu. Güncellenen uygulamalar ELS, deprem uyarı sistemi, Android Auto, Saat ve Lookout şeklinde oldu.

Dünya'nın en büyük ekosistemi haline dönüşen Android'i sürekli geliştirmeye devam eden Google, bugün işletim sistemine gelen son özellikleri paylaştı. Şirket, 5 farklı uygulamaya gelen ufak ama önemli değişiklikleri aşağıdaki şekilde liste halinde sıraladı. Gelin, Google'ın uygulamalarına gelen yeni özelliklere bakalım:

Android'e gelen 5 yenilik:

ELS için acil durumlarda can kurtaracak yenilik:

android

Android'in 4.1 sürümünü veya daha güncel sürümlerini kullanan telefonlar için 2016'da yayınlanan Acil Durum Konum Hizmeti (ELS), yepyeni bir özelliğe daha kavuştu. Acil bir durum halinde yetkililere haber veren hizmet, artık cihazınızı hangi dilde kullandığınızı da yetkililere bildirecek. Bu sayede bulunduğunuz konumdaki yerel dili konuşmadığınız yetkililerce anında anlaşılacak ve ona göre bir tercüman istenecek.

Etrafınızdaki depremler size bildirilecek:

android

Dünya çapındaki Android cihazlar artık yeni Android Deprem Uyarı Sistemi (Android Earthquake Alerts System) sayesinde depremleri tespit edecek. Dünya'nın en büyük deprem tespit ağını oluşturan sistem, bu sayede Google'da 'deprem' aramasını yaptığınızda size daha doğru bilgiler sunacak. Sistem, Android 5.0 veya daha yüksek sürümlerde çalışacak.

Araç sürmek daha güvenli hale geldi:

android

Araç sürmeyi daha güvenli bir hale getirmek isteyen Google, Android Auto'ya yeni bir güncelleme getirerek telefona bakma ihtiyacınızı daha da aza indirgedi. Güncellemeyle birlikte Android Auto'nun ayarlar uygulaması yenilendi. Yenilenen uygulamayla Android Auto tercihleri doğrudan araç ekranından yapılabilir oldu.

Rahatla modu Saat'e eklendi:

android

Google, gece uykularınızın gelen bir bildirim tarafından bölünmesini önlemek için 'Rahatla' modunu kullanıma sunmuştu. Google'ın Rahatla modu, gelen güncellemeyle birlikte artık Saat uygulamasındaki yerini aldı. Özellik, Android 6.0 veya daha üstü bir sürüme sahip telefonlarda kullanılabilir oldu.

Lookout uygulamasına yeni özellikler geldi:

android

Google'ın görme engelliler veya zayıf görüşlüler için geliştirdiği uygulaması Lookout, yeni güncellemeyle birlikte birkaç özelliğe daha kavuştu. Uygulama, artık uzun belgeleri okunabilir yazıya çevirme, etiketlerden ürünün ne olduğunu anlama, otomatik flaş gibi özellikleri bünyesine kattı. Google'ın güncellenen uygulamasını bu bağlantıdan indirebilirsiniz.

Kaynak : https://blog.google/products/android/five-new-android-features--/
96
16
8
7
7
Emoji İle Tepki Ver
96
16
8
7
7