Güncel

Goodyear'da eylemler başladı Sarı: Kazanılmış haklarımızdan taviz vermeyeceğiz

Lastik-İş Sendikası, lastik sektörü grubundan ayrılan Goodyear ile üçüncü kez masaya oturdu. Görüşmelerin ardından konuşan Genel Başkan Alaaddin Sarı, “Kazanılmış haklarımızdan asla taviz vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı

23 Ocak 2020 Saat: 14:14
Goodyearda eylemler başladı Sarı: Kazanılmış haklarımızdan taviz vermeyeceğiz
Goodyear'da eylemler başladı Sarı: Kazanılmış haklarımızdan taviz vermeyeceğiz

Goodyear’ın uzun yıllardır 3 büyük lastik fabrikasının içinde bulunduğu Lastik Sektörü Grubundan çıkarak Lastik-İş Sendikası ile doğrudan masaya oturma kararı almasının ardından üçüncü toplu iş sözleşmesi görüşmeleri Trpy By Wyndham Otel’de gerçekleştirildi. Görüşmeler Lastik- İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı ve yönetiminin yanı sıra Goodyear İnsan Kaynakları Direktörü Selda Kalleci ile Goodyear yetkilileri katıldı.  

‘14 MADDE GEÇTİ’

Görüşme sonrası açıklama yapan Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, “Destek, üretim işçisi olarak 14 tane maddeyi geçmiş bulunmaktayız. Bunun yanı sıra Goodyear’da eylemler başladı. Eylemlerin başlamasında en büyük etken Goodyear işletmesinin sözleşmeyle bağlantılı ilan panolarına görüşlerini asmak olmuştur. Bu, Lastik İş Sendikası'nın tepkisini çekmiştir. İşçiler, ‘İşveren şaşırma sabrımızı taşırma’ diyerek eyleme başlamıştır. Normalde yıllara dayalı geleneği olan toplu sözleşme süreçlerini, sendika temsilcileri ve şube yöneticiler dahil olmak üzere genel merkez verir” dedi.

‘EYLEMLER BAŞLADI’

Sarı sözlerinin devamında “Barışçıl bir ortamda toplu sözleşme görüşmeleri yapmak isterken Goodyear’ın bu tavrını anlamakta zorluk çekiyoruz. süreç içinde bu eylemliliklerle karşılaşacağız. Bu kabul edilebilir bir yaklaşım değildir. Goodyear yetkilileri bu durumu ‘dezavantaj’ kavramı ile tanımlayarak yeni bir yola girdiler. Müzakerelerde özellikle güvencesiz ve ucuz işçilik diye nitelendirdiğimiz konularla alakalı konuştuk. Goodyear yetkilileri, izinlerin seneye yayılmasını talep etti” ifadelerini kullandı.

‘HAKKIMIZDAN TAVİZ VERMEYECEĞİZ’

Goodyear yetkililerinin parasal ve idari konularda herhangi bir açıklama yapmadığını da aktaran Başkan Sarı, “Tahmin etiğimiz gibi esnek çalışma modelini bir şekilde toplu sözleşme sürecinde masaya dayatacakları anlayışı çıkmıştır. Ne esnek çalışma ne de kazandığımız haklarımızdan taviz veremeyeceğiz. Bu bir müzakere massadır taleplerini net olarak söyledikleri sürece sizinle paylaşacağız. Bir diğer toplantı yine burada 10 Şubat’ta saat 10:30’da olacak” şeklinde konuştu.

‘İZİNLERİ SENEYE YAYMAK İSTİYORLAR’

Sözlerini sürdüren Sarı, “Neden asıl maddeler gelmiyorsunuz diye de söyledik. Prometon, Pirelli ve Brisa’ya da aynısını söyledik. Ücretle masaya gelme sinyallerini işçilerin izinlerinin seneye yayılmasıyla alakalı gösterdiler. Görüşme esnasındaki bazı sıkıntılı problemleri arkadaşlarımız not etti ve işçi arkadaşlarımızla paylaşacağız. Toplu sözleşme görüşmelerinin bir an önce bitme tarafındayız karşı tarafın da aynı anlayış içinde gelmesini bekliyoruz. Eğer öyle bir tavırları olmazsa eylemliliklerimiz sürecek” dedi.



YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız