5 kurumun ortaklaşa olarak imzaladıkları Kültür Elçileri Projesi ile eğitilecek öğrenciler Yalova'ya gelecek yabancı turistlere rehberlik yaparak ilin turizminin canlanmasında önemli bir görev üstlenecekler. Gönüllü rehberler, Arapça, İngilizce ve Almanca olarak ilin destinasyonu ve turistik noktaları hakkında ziyaretçilere bilgiler aktaracaklar. 
Yalova'da turizm alanında en büyük ihtiyaçlardan birisi durumundaki rehberlik hizmeti 5 kurumun ortaklaşa olarak hayata geçirecekleri Kültür Elçileri Projesi ile ortadan kaldırılacak. Yalova'da eğitim gören 9, 10 ve 11 sınıf öğrencilerinden oluşan bir grubu kapsayan projede 1 ay boyunca bu öğrencilere Arapça, İngilizce, Almanca ve destinasyon eğitimleri verilecek. Bu eğitimleri alan öğrenciler turistlere il hakkında bilgi aktarabilecek kadar bilgiye sahip olmuş olacak. Projenin protokolü de Uygulama Oteli'nde paydaş kurumların katıldığı törenle imzalandı. Projenin tanıtım toplantısında söz alan Yalova Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, "Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen çalışma arkadaşlarıma, projenin paydaşları olan Yalova Üniversitesi, Yalova Turizm ve Kültür İl Müdürlüğü'ne, Yalova Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü'ne ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası'na teşekkür ediyorum. Bu bir başlangıç. Bundan sonra başka projelerde de birlikte olacağız. Genelde şahit olmuşuzdur, yabancı dil bilen öğrenciler biliyorum ama konuşamıyorum derler. Öğrencilerimiz öğrendikleri yabancı dili uygulamada kullanamıyorlar. Bu proje sayesinde yabancı dillerini de en üst seviyeye taşıyacaklar. Bilindiği üzere Yalova bir turizm şehri. Bu proje kapsamında yabancı dilini geliştiren bu öğrencilerimiz ilimize gelen turistlere de rehberlik yapacaklar.  Böylece ilimize gelen turistlere ilimizin, tarihi ve kültürünü gönüllü olarak aktarmış olacaklar" dedi.  
Konuşmanın ardından protokole Yalova Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Yalova Turizm ve Kültür İl Müdürü Cemal Ulusoy, Yalova Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Metin Kaplan ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Tahsin Becan imza attı. Projede görev alacak rehber öğrenciler ise üzerlerinde, "Bana sor" (Ask Me) yazan tişörtlerle sahneye geldiler. 
Editör: TE Bilişim