Gönül Elçileri ve Koruyucu Aile Projesi ” Akyazı Sosyal Gelişim Merkezinde Tanıtıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GÖNÜL ELÇİLERİ KORUYUCU AİLE PROJESİ

 Akyazı Kaymakamlığı, Akyazı Belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği “ Gönül Elçileri ve Koruyucu Aile Projesi ” Akyazı Sosyal Gelişim Merkezinde düzenlenen program ile tanıtıldı.

Akyazı Sosyal Gelişim Merkezinde gerçekleşen Koruyucu Aile tanıtım toplantısına; Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı ve eşi Nilgün Kalaylı, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ve eşi İlknur Akcan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksı, Akyazı Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr Gülşah Yılmaz, MYO Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tutar, AK Parti İlçe Başkanı Feyzi Bora, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Muzaffer Başer, Ziraat Odası Başkanı Ali Şener Bayraktar, SESOB’a bağlı Oda başkanları, Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş, Mahalle Muhtarları, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Durmuş, Okul Müdürleri, Dernek başkanları, Sivil Toplum kuruluşları temsilcileri ve gönüllü vatandaşlar katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen Gönül Elçileri Projesi ile ilgili Sakarya Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu konuşmasında; Ailesi olmayan, ölen, çocuğa bakacak durumu olmayan ailelerin çocuklarını en iyi şartlarda ağırlıyoruz. Tüm imkânlarımızı onlara seferber ediyoruz. Çok iyi imkânlara sahipler. Ama hiçbir zaman biz onlara aile ortamı sağlayamayız. Hep birlikte koruyucu aile olmaya çalışalım. Diyerek sözlerine son verdi…

Sonrasında kürsüde konuşma yapan Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan “ Koruyucu aile bir toplum için bir devlet için çok önemli bir projedir. Devletimiz bu çocuklara en iyi şekilde baksa da, aile ortamının verdiği sevgiyi veremez. Anne babası olmayan çocuklara bu sevgi şefkat kesinlikle verilmeli ki bizim aile yapımız 15 Temmuz kendisini en iyi şekilde göstermiştir. Birliğimiz, dirliğimiz ve beraberliğimizin en önemli nişanelerinden olan 15 Temmuz’u da yeni nesillere hiçbir zaman unutturmayacağız. “ dedi.

Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı program hakkında konuşmasında; Bu projenin amacı toplumda gönülden bir şeylerin yapılabilir olduğunu gösteriyor. Paylaşma duygusu, karşılıksız sevgiyi gerektiriyor. Bu proje her toplum bireyi bir insana toplumumuz gelişmesi için yardım edebilir. İlçemizde 5 koruyucu ailemiz var. Koruyucu aile hizmeti dünyada yaygın olan bir model. Aile ortamında yetişen çocuklar daha sağlıklı bireyler oluyor. Geleceğe daha iyi bakıyorlar. Koruyucu Aileler bu görevleri ile büyük fedakârlık gösteriyorlar “ dedi.

Akyazı’da ki koruyucu ailelere, Kaymakam Ömer Kalaylı ve eşi Nilgün kalaylı, Belediye Başkanı Hasan Akcan ve eşi İlknur Akcan ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu tarafından plaket verildi.

Gönül Elçileri ve Koruyucu Aile Projesi ” Akyazı Sosyal Gelişim Merkezinde Tanıtıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir