Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, koronavirüse karşı ilçe halkını korumak için el birliği ile gösterdikleri çabaya verilen desteğin giderek arttığını açıkladı.
Zonguldak'ta yaşayan Pınar Kahveci isimli duyarlı bir vatandaşın, Ereğli Belediyesi'ne maske üretimi için dikiş makinesinin yanı sıra bir miktar para bağışladığını duyuran Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, şu açıklamayı yaptı:


"Koronavirüse karşı halkımızı korumak için elbirliğiyle gösterdiğimiz çabalara verilen destek giderek artıyor. Maske üretimimize destek için Zonguldak’tan bir dikiş makinesi ve bir mektup geldi. Çok etkilendim. Zonguldak’tan gelen mektup Pınar Kahveci’ye ait… Mektubunda, babası Zonguldak MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kahveci’nin maske üretimi sırasında kullanılması için dikiş makinesi gönderdiğini yazmış. Kendisi de, 'Bizim de bu yardımlarda bir payımız olsun' diyerek 500 lira bağışta bulunmuş. Pınar Hanım, 'Allah bu sıkıntılı günleri birlik ve beraberlikle atlatmayı nasip etsin' demiş. Ben de aynı dileklerle Mustafa Kahveci’ye ve Pınar Kahveci’ye Ereğli halkı adına yürekten teşekkür ediyorum. Üretim ve dağıtım çalışmalarımız devam ediyor. İnanıyorum, birlikte başaracağız"