MENÜ

Gomez uçurdu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligde zirveye kurulan Beşiktaş, Eskişehir’den kayıpsız dönüp yerini korudu. Alman yıldızı Gomez’in ayağından iki gol bulan Kartal, bir çok pozisyonda cömert davrandı. Gekas ile umutlanan Es Es, son saniyeler içinde Engin ile yan direğe takıldı. Beşiktaş, çok rahat ve farklı alabileceği maçı, rakibi hafife alıp zora soktu. Üç puan ile lige verilen araya giren Güneş’in ekibi evine moralli döndü.

Forması da, golü de aynı

Beşiktaş, maça çok istekli başladı. Orta alanda görev yapan, Oğuzhan ve Sosa, bir türlü ritim tutturamadı. Çok pas hatası yaparak, rakibe nefes aldırdılar! Dönen toplarda, ileri çıkan takım; yeniden savunmaya çekilmek zorunda kalınca, ilk dakikalarda yorgunluk başladı. Güneş, Quaresma ile, atağa çıkmayı tercih etti. Gökhan daha çok ortada kalıp, forvet arkasında yeni rol üstlendi. Nitekim de, gol böyle bir pozisyonda geldi. Ersan’ın kestiği atakta, Sosa, Q7’yi kaçırdı. Gomez, Portekizli’den gelen topu klas vuruşla kaleye bıraktı: 0-1. Alman santrfor böylece forma numarası da olan 33’de Kartal’ı öne geçirdi.

Tolga’dan, Terim göndermesi


Kartal öne geçtikten sonra, rahatlayıp kontrolü iyice ele geçirdi. Karşı kaleye, farkı arttırma adına bindirmelerde bulundu. Gomez, Hutchinson, Oğuzhan ve Gökhan ile bulduğu pozisyonlarda final vuruşlarında etkisiz kaldı. Eskişehirspor, koca yarıda sadece bir kez tehlike yarattı. Khalifa, bomboş durumda önünde bulduğu topu kaleye gönderdi. Son haftalarda form tutan Tolga, açıyı iyi kapatıp gol izni vermedi. Tecrübeli kaleci bu kurtarışı ile; sıkıntı yaşanan milli takım da, neden olmadığını da sorgular gibiydi!

Rahat kazandı


Güneş, ikinci yarıya kartı olan Q17- Necip değişikliği ile başladı. Orta alanı iyice kalabalık tutan Kartal, rakibin zaten gelmeyen ataklarının önünü tamamen tıkadı. Sağlı sollu ataklarla yüklenen Kartal, golü de buldu. 56’da, Gökhan’ın atağında, Oğuzhan ortaya bıraktı, Gomez, ceza alanı üstünden müthiş vurdu. Kaleci Boffin’in müdahalesine rağmen top ağlara gitti: 0-2. Oyun üstünlüğünü skora da taşıyan Beşiktaş, futbol resitali verdi.

Es Es kayıplarda

Beşiktaş’ın etkili oyununda, rakibin de payı vardı. Eskişehir tam bir futbol kenti. Taraftarı, saha zemini inanılmaz. Ancak kadrosu kalitesiz. Bir tek Gekas’a bel bağlamışlar. Yunan oyuncuya top atan yok. Atağa kalkan da. Kapasite yerlerde! Gekas, 87’de savunmanın hatasında yine de golünü atmasını bildi: 1-2. Taraftarın haklı tepkisine yönetim, sessiz kalmamalı...

Trabzonspor ve Galatasaray maçlarından sonra, tüm gözler hakemlerde idi. Deniz Ateş Bitnel ‘kusursuz’ yönetim gösterdi. Tebrikler!..

YORUM YAZ