Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Göller Ekspresi; Isparta’da Tren Seferleri Durduruldu

Göller Ekspresi; Isparta’da Tren Seferleri Durduruldu

ISPARTA 29.03.2020 08:50:00 0
Göller Ekspresi; 
Isparta’da Tren 
Seferleri 
Durduruldu
TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında, Isparta- İzmir arası yolcu taşımacılığı yapan Göller Ekspresi seferlerinin geçici olarak durdurulduğunu açıkladı. Kararın ardından Isparta’daki tüm tren garlarındaki seferler de iptal edildi.
 
Tüm dünyada hızla yayılan koronavirüse karşı Türkiye’de de tedbirler alınmaya devam ediyor. Virüse karşı birçok kurum ve kuruluş gerekli tedbirleri alırken TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü, tedbirlerle ilgili yeni bir karar alındı. Alınan kararla TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında aradaki üç ile de uğrayan Göller Ekpresinin seferlerinin geçici bir süre durdurduğunu bildirdi.
GÖLLER EKSPRESİ AKDENİZ İLE
EGE’Yİ BİRBİRİNE BAĞLIYOR
Bilindiği gibi; Akdeniz ile Ege'yi birbirine raylarla bağlayan Göller Ekspresi, Isparta ile İzmir arasında geçtiğimiz yıl 25 Ekim tarihinde dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın katılımıyla düzenlenen törenle yeniden seferlerine başlamıştı.
ISPARTA – İZMİR
ARASI SEFER YAPIYOR
Isparta- İzmir hattındaki seferleri sağlayan Göller Ekspresi, Akdeniz ile Ege arasındaki yolculuklarda önemli bir ihtiyacı gideriyor. Isparta- İzmir (Basmane) hattında her gün karşılıklı işletilen Göller Ekspresi, 262 yolcu kapasiteli 4 vagonlu setlerden oluşuyor.
11 YIL ÖNCE DE
DURDURULMUŞTU
Torbalı, Selçuk, Ortaklar, Aydın, Nazilli, Goncalı, Denizli, Dinar, Gümüşgün başta olmak üzere toplam 30 durakta yolcu indirip bindiren Göller Ekspresi 2008 yılında durdurulmuş ve 11 yıl sonra tekrar seferlerine başlamıştı. Ancak, Tren bu defa da Koronavirüs nedeniyle seferlerine geçici bir süre de olsa durdurmak zorunda kaldı.

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °