1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı'nda Öğretmenler Günü çoşkuyla kutlandı
Gölbaşı'nda Öğretmenler Günü çoşkuyla kutlandı

Gölbaşı'nda Öğretmenler Günü çoşkuyla kutlandı

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, 24 Kasım Öğretmenler Günü Programına katıldı.

A+A-

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan,Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık, Jandarma Garnizon Komutanı Murat Kuyucu,Gölbaşı Emniyet Müdürü İmdat Gökmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz, Siyasi İlçe Başkanları, STK’lar, ilçe öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz’ün günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti. Gürbüz, öğretmenlerin yaptığı mesleğin kutsallığına değinerek şunları kaydetti; ‘’Öğretmenler kılavuzdur. İnsanlığı karanlıktan aydınlığa çıkarmayı düşlerler. Bu yüzden öğretmenlik peygamberlik mesleği olarak nitelendirilir. İyi eğitilen bir insan huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. İnsanı sevmeyi, toplumu birarada tutan temel değerlere bağlılığı,yaşam bilincini, dostluğu nesillere öğretecek olan sizlersiniz. Bu özel günde tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım.’’

Programda, aday öğretmenlerin yemin töreni yapıldı.Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan ve Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay emekli öğretmenlere üstün başarı belgesi takdim etti.Gölbaşı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiir dinletisi ve ‘Öğretmenler Günü’ tiyatrosu sergilendi.

Gölbaşı Kaymakamı Bilgihan ve Başkan Duruay’ın da yer aldığı ilçe öğretmenleriyle hazırlanan ‘Öğretmenler Günü’ konulu sinevizyon gösterildi.

Müzik Öğretmeni Neslihan Çakıcı önderliğinde ‘Ben Öğretmenim’ adlı oratoryo gösterisi ve koro seslendirmesi yapıldı. Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın anısına ‘Mağusa Limanı’ türküsü ve Türk Halk Müziğinden  seçmeler seslendirildi.

Program hatıra fotoğrafının çektirilmesinin ardından sona erdi.

Başkan Duruay’dan Öğretmenlere Anlamlı Hediye

Program sonrası Başkan Duruay, Zübeyde Hanım Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesine ziyarette bulundu. Başkan Duruay,  Öğretmenlerin, Öğretmenler Günü’nü kutlayarak powerbank ve kalem hediye etti. Ayrıca Gölbaşı Belediyesi tarafından Gölbaşı’nda bulunan tüm öğretmenlere hediye takdiminde bulunuldu.

Bu haber toplam 2276 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.