1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı emniyeti darbecilerin planını bozdu
Gölbaşı emniyeti darbecilerin planını bozdu

Gölbaşı emniyeti darbecilerin planını bozdu

Darbecilerin TÜRKSAT planı böyle bozuldu İstanbul ve Ankara'da FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili kritik bir detay ortaya çıktı.

A+A-

Darbecilerin TÜRKSAT planı böyle bozuldu İstanbul ve Ankara'da FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili kritik bir detay ortaya çıktı. Ankara Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT kampüsüne girmeye çalışan 4 FETÖ'cü mühendis yakalanmasaydı, tüm iletişim kanalları kesilecekti.

15 – 16 Temmuz'da Ankara Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT kampüsünü basan darbeciler tüm Türkiye'deki televizyon, radyo ve internet erişimini kesmek için uplink sisteminin devre dışı bırakılmasını istedi. Türksat, o gece 14 askerle birlikte helikopterle işgal edildi. 2 güvenlik görevlisini şehit eden darbeci askerler, FETÖ'cü olduğu belirtilen elektrik ve bilgisayar mühendisi olan 4 ismi Türksat'a çağırdı.

MÜHENDİSLERİN YAKALANMASI PLANI BOZDU

İsimlerinin Burhan Güneş, Salih Mehmet Dağköy, Birol Baki ve Aydın Yavuz olduğu öğrenilen mühendisler, tüm iletişim kanallarını kesecek donanıma sahipti. Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden gelen sivil ekipler, Türksat'a barikat kurarak 4 mühendisi yakaladı. Mühendislerin yakalanmasıyla, darbecilerin Türksat planı bozulmuş oldu. Mühendislerin yakalandığını öğrenen darbeci askerler, aldıkları bir telefon üzerine, 'Plan değişti, Türksat'ı bombalayacağız, burayı tahliye edin' dediler. Ve Ankara Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT kampüsünün, sivillerin tahliye edilmesinin ardından bombalandı.

Bu haber toplam 3743 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.