1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gökçek'ten Gölbaşı'na müjde üstüne müjde
Gökçek'ten Gölbaşı'na müjde üstüne müjde

Gökçek'ten Gölbaşı'na müjde üstüne müjde

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, referandum çalışmaları kapsamında Gölbaşılılara seslendi ve referandumda “Evet” oyu kullanmalarını istedi.

A+A-

Gölbaşında yapılan evet mitingine katılım oldukça yoğundu. Siyasi parti Milletvekillerinin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Eşi Nevin Gökçek'in katılımlarıyla gölbaşında evet mitingi gerçekleşti.

Mitinge, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ak Parti Ankara Milletvekilleri, Ak Parti Ankara SKM Başkanı, Ak Parti İlçe Başkanları ve Teşkilatları, Gölbaşı Belediye Başkanı, Gölbaşı Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, STK'lar ve yöneticilerinin yanı sıra On binlerce vatandaş katıldı.

Selamlama konuşmasını a Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan yaptı. Karaaslan, bu kutlu davamızda bizleri yanlız bırakmayıp buralara kadar geldiğiniz için tüm gölbaşılı hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum dedi. Karaaslan konuşmasının devamında," Allah nasip ederse 17 Nisan sabahında sandıkları patlatarak, Almayayı, Hollandayı, İsraili, Fetayu, terörü o sandığın dibine gömeceğiz. Anayasamızı güçlendirerek çıktığımız bu sandıktan Türkiye'yi bölmak isteyen tüm terör örgütlerinin kökünü kazıyacağız" dedi.

untitled-3-002.jpguntitled-31.jpg

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, referandum çalışmaları kapsamında Gölbaşılılara seslendi ve referandumda “Evet” oyu kullanmalarını istedi. 

          Başkan Gökçek, Bala’da düzenlediği mitinginden sonra Gölbaşı İlçesi’ne geçti. Eşi Nevin Gökçek’in de katıldığı mitingde meydanı dolduran vatandaşlara hitap eden Başkan Gökçek, Gölbaşı’na Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 597 trilyon 872 milyar TL (eski para ile) yatırım yaptıklarını kaydetti.

1-004.jpg

            Gölbaşılılara, “AK Parti olmasa, istikrar olmasa, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmasa biz bu parayı nereden bulacağız, bu yatırımları nasıl yapacağız?” sorusunu soran Başkan Gökçek, dönemin siyaset adamı Süleyman Demirel’in ‘Türkiye 70 sent’e muhtaç’ sözünü hatırlatarak, “Türkiye nereden nereye geldi? Sadece Asya ve Afrika ülkelerine Türkiye 5 milyar dolar yardım yaptı” dedi.

2-008.jpg

-ÖZEL HAREKAT DAİRESİ’NE  ÖZEL İLGİ…

            Gölbaşı’nda bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı’na, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman kapı açtıklarını, ilgilendiklerini ve dairenin ne ihtiyacı varsa karşılamaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Gökçek, bir anısını da paylaştı.

            Yıllar önce Özel Harekat Dairesi Başkanlığı’nı ziyaret ettiğini ve son derece ilkel ortamlarda atış eğitimi yaptıklarına tanık olduğunu anlatan Başkan Gökçek, şöyle devam etti:

“Bir tenekeyi dikmişler, uçak kaçırıldığı zaman nasıl kurtarılır bu tenekenin içinde eğitim yapıyorlar. Bunun üzerine dedim ki; buraya bizim bir tane uçak getirmemiz lazım. ‘Nasıl olur Başkanım?’ diye sordular. ‘Getirelim de görün’ dedim. İstanbul’dan hurdaya çıkmış bir uçağı satın aldık, Tır’lara yükledik getirdik, burada tekrar birleştirdik. Şimdi birebir eğitimlerini hakiki uçağın içinde yapıyorlar. Aynı şekilde talimgahlarını da yaptık. Özellikle sosyal tesislerini yaptık, nişangahlarını yaptık. Allaha hamd olsun bunları yaptık. Güneydoğu’da bugün Özel Harekatçılardan PKK’lılar kaçıyorlarsa, bunun en büyük nedeni, Ankara’daki Özel Harekat’tır. Onlara biz ne yapsak ne kadar hizmet etsek, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak ne kadar yardımcı olsak azdır, helali hoş olsun o cengaverlere. O FETÖ alçağının askerleri Güneydoğu’da PKK’ya atmadıkları bombaları Özel Harekat’a attılar.”

3-009.jpg

Başkan Gökçek şehit polisler için de meydanda bulunan kalabalığa Fatiha suresini okuttu, okudu, şehitler için Allah’tan rahmet diledi.

4-007.jpg

-“TÜRKSAT’I 15 TEMMUZ’DA NASIL TESLİM ALDIK?”

            15 Temmuz’la ilgili bir hatırasını daha paylaşan Başkan Gökçek 15 Temmuz gecesinde bir Emniyet Müdürü arkadaşının aradığını ve TÜRKSAT’ı FETÖ’cülerin teslim aldığını ve “Başkanım, acil bize yardım, biz Özel Harekat’ı gönderiyoruz ama siz de vatandaşı gönderin” diyerek yardım istediğini anlatan Başkan Gökçek, Gölbaşı’na beş adet körüklü otobüs ve 50’ye yakın sivil araç ve iş makinası gönderdiklerini kaydetti. Başkan Gökçek, “TÜRKSAT’ı, Allah’ın izniyle önde polisler arkada vatandaş, tekrar o FETÖ terör örgütünden teslim aldık. Allah Gölbaşılılardan razı olsun. Sağolun varolun” diye konuştu ve Gölbaşılılara 15 Temmuz duyarlılıklarından ötürü teşekkür etti.

 

-“GÖLBAŞI’NA NELER YAPTIK?”

            Konuşmasına Gölbaşı’na yapılan hizmetleri kalem kalem anlatarak devam eden Başkan Gökçek, “Gölbaşı’na 1 milyon 113 bin ton asfalt döktük.  İstanbul ihalesini 2 milyon 200 bin ton olarak yapıyor. Biz 3 senede İstanbul’un döktüğü asfaltın yarısı kadarını Gölbaşı’na dökmüşüz. 281 kilometre imar yolu açtık, Yol açım-bakım ve tarım yolu olarak toplam 549 kilometre yaptık” diye konuştu.

            Gölbaşı yollarına 33 km. bariyer yerleştirdiklerini anlatan Başkan Gökçek, ayrıca 116 bin metrekare de kaldırım yaptıklarını kaydetti.  Başkan Gökçek, çalışma yaptıkları caddeleri ise Atatürk Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Eğirdir Gölü Caddesi, Sabancı Gölü Caddesi ve Fevzi Çakmak Caddesi olarak sıraladı.

            Gölbaşı’na 252 km. içme suyu hattı döşediklerini anlatan Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü’nce yapılan hizmetleri şöyle sıraladı:

“118 km. kanalizasyon, 11 km. yağmur suyu hattı döşedik. 5 tane paket arıtma tesisi, 1 adet pompa istasyonu kurduk. 8 tane içme suyu deposu yaptık, 5 tane yeni su kuyusu açtık, 5 tane depo, köylere otomatik klorlama makinesi yerleştirdik. 7 tane de araç aldık.”

 

-“GÖLBAŞI ÇİÇEK GİBİ OLSUN”

            Gölbaşı’nın çiçek gibi olması için 1 milyon 5 bin adet çiçek diktiklerini ifade eden Başkan Gökçek, 1 milyon 84 bin adet çalı grubu,19 bin 154 tane yetişkin ağaç diktiklerini kaydetti. Başkan Gökçek, 4 tane yeni park yaptıklarını, kent mobilyası olarak da gerek merkeze gölün çevresine gerekse de köylere toplam olarak 1142 adet kent mobilyası yerleştirdiklerini belirtti.

58 adet cami-kamu kuruluşu ve okulun bahçelerinin çevre düzenlemesini yaptıklarını anlatan Başkan Gökçek, ilçe geneline 389 tane oyun grubu koyduklarını belirtti.

 

-GÖLBAŞI’NA DEV TARIM DESTEĞİ

            Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Gölbaşı köylüsüne yem bitkisi, tohum desteği kapsamında 66 ton dağıttıklarını, 160 tane merinos ve  karaman tipi koyun verdiklerini anlatan Başkan Gökçek, 46 dekar yerde de taş toplama hizmeti yaparak tarlaları ekime müsait hale getirdiklerini ifade etti.

Başkan Gökçek, ayrıca arı kovanı, arıcılık malzeme desteği olarak üreticilere 460 tane kovan verdiklerini kaydetti.

Gölbaşı’nda 8 bin 96 aileye 121 bin koli gıda dağıtımı yaptıklarının altını çizen Başkan Gökçek, şunları kaydetti:

“3 bin 880 aileye 3 bin 880 ton yakacak yardımı yaptık. Ayrıca 213 aileye devamlı olarak 3 sene boyunca 327 bin ekmek dağıttık, 2 bin 382 öğrencimize kırtasiye-kaban yardımı ve bot yardımı gerçekleştirdik.  Ayrıca değişik yerlere süs vazo ve figürlerinden 6 tane yerleştirdik, üç tane havuz yaptık, 2 tane de dekoratif saat koyduk. Otobüslerimizin sayısı 32’ye, kapalı durak sayısı 29’a çıktı. Engelli araçlarımızın 21 tanesine lift yaptık, trafik işaret levhası olarak da 1433 tane yeni levha koyduk, 56 km. yol çizgisi çizdik. Bütün bunlar Allah’ın izniyle yaptıklarımız. Ayrıca söz verdiğimiz Merkezaltı mahallemiz, Özel Çevre Koruma Alanı sınırları dışında kalan 10 mahallemizin haricinde 21 mahallemizdeki inşaat yoğunluğunu yüzde 30’lardan yüzde 90’lara çıkarttık bununla da daha önce iki kat ve iki daire yapan hak sahipleri şimdi üç kat ve 6 daire yapma imkanını sağladık. Yani vatandaşımızın imkanı yüzde 300 arttı. Geri kalan mahallelerimizin yoğunluk artışlarını sırasıyla yılsonuna kadar bitirmeye çalışıyoruz.”

 

-GÖLBAŞI’NA NELER YAPILACAK?

         Başkan Gökçek, yapılacakları da şöyle sıraladı:

-Su kesen ve Yayladağı mahallelerine iki adet gölet yapılması için çalışmalara başladık. 65 km içme suyu yapacağız. 55 km atık su, 11 km yağmur suyu hattı yapacağız, toplamda 30 trilyon liralık 66 km hat yapacağız.

-Ayrıca 2 tane Oyaca’ya, Velihimmetli ve Gükçehüyük’te toplam 4 adet paket arıtma tesisi, Gölbaşı merkeze 90 bin gün metre küp kapasiteli atık su pompa istasyonu yapılması planlanmakta.

-Yine 2018 yılı sonuna kadar Tulumtaş ve Ahiboz mevkilerine toplam iki adet 5 bin metre küp, Dikilitaş ve Topaklı mevkilerine 100 metre küp kapasiteli içme suyu deposu yapacağız.

-Gölbaşı’na bu güne kadar bir Aile Yaşam Merkezi yapamadık. İhracatçılar Birliği Tesisi’ni teslim aldık orayı Aile Yaşam merkezi yapıyoruz.

-Ayrıca bir vaadim vardı, gölün içerisine 400 kişilik bir düğün gemisi yapmak. Özellikle Gölbaşılılar düğünlerini gölün içerisinde dolaşarak yapsınlar, onun da şu anda ihalesi aşamasındayız, inşallah yıl sonuna kadar onu da göle koyarız.  

-Mezbahanın ihalesi yapıldı, Oğulbay’de Hayvan pazarını da yanına yaptırıyoruz.

Bu haber toplam 3725 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.