Gökbel adını altın harflerle yazdırdı

Gökbel adını altın harflerle yazdırdı

31 Temmuz 2017 Pazartesi 18:58
Gökbel adını altın  harflerle yazdırdı
Alanya Belediyesi tarafından 29-30 Temmuz tarihleri arasında 13.sü düzenlenen Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri başarıyla tamamlandı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Gökbel Güreşlerimiz 13 yılda Kırkpınar’dan sonra başarılı güreş organizasyonları arasına adını altın harflerle yazdırdı” diyerek destek veren herkese teşekkür etti. 
 
Alanya Belediyesi tarafından 29-30 Temmuz tarihleri arasında 13.sü düzenlenen Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri başarıyla tamamlandı. Aynı zamanda Kırkpınar Güreşleri’nin rövanşı olarak da değerlendirilen Gökbel Güreşleri’ne, 35’i başpehlivan olmak üzere yaklaşık 500 güreşçi katıldı.
GÜREŞLER 14 DALDA DÜZENLENDİ
Minik 1, Minik 2, Tozkoparan, Ayak, Teşvik 1, Teşvik 2, Deste 1, Deste 2, Deste 3, Küçükorta Küçük, Küçükorta Büyük, Büyük Orta, Başaltı ve Baş olmak üzere 14 kategoride düzenlenen güreşlerin Başpehlivanı Ali Gürbüz oldu.
KIRAN KIRANA FİNAL MÜCADELESİ
Kırkpınar’ın bu yılki başpehlivanı altın kemerli İsmail Balaban ile finalde karşı karşıya gelen Ali Gürbüz başpehlivan olabilmek için kıran kırana mücadele etti. Seyircilerin de zaman zaman alkışlarla desteklediği final güreşinde Ali Gürbüz, Sarı Fırtına lakablı Kırkpınarın altınkemerli güreşçisi İsmail Balaban’ı puanlama etabında tuş ederek Gökbel’in başpehlivanı oldu.
HEYECAN AKŞAM GEÇ SAATLERE KADAR DEVAM ETTİ
Vatandaşlar iki gün süren organizasyonda güreş alanından hiç ayrılmadı. Cumartesi Serkan Kaya konseri için Gökbel Meydanı’nı dolduran kalabalık yaylada çadırlarda ve araçlarda konaklayarak Pazar günü düzenlenen güreşlere de katıldı. Tribünleri dolduran kalabalık başpehlivanların centilmen ve kıyasıya mücadelesini büyük bir heyecanla akşam geç saatlere kadar izledi.
BAŞKAN YÜCEL, EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Bu yılki organizasyonu da başarıyla gerçekleştirdiklerini söyleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “29 Temmuz Cumartesi Serkan Kaya konseri ile başlayan, 30 Temmuz Pazar günü güreşlerle devam eden 2 günlük organizasyonumuzu başarıyla tamamladık. Çok güçlü başpehlivanların ve 500’e yakın güreşçinin katıldığı Gökbel Güreşlerimiz 13 yılda Kırkpınar’dan sonra başarılı güreş organizasyonları arasına adını altın harflerle yazdırdı. Bu yıl adeta Kırkpınar’ın rövanşı gibiydi. Kırkpınar’daki katılım, güreş müsabakalarındaki çoşku ve heyecan burada da yaşandı. Gökbel’in serinliğinde halkımıza keyifli ve eğlenceli bir haftasonu yaşattık. Emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine, vatandaşlarımıza, güreşçilerimize ve bize destek veren herkese teşekkür ederim.” dedi. 
 
GÖKBEL YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ SONUÇLARI 2017
 
MİNİK 1
1.ENSAR DANIŞMAZ
2.MEHMET ZAFER SEÇİM
3.SEMİH ATILGAN
3.NAFIZ KAAN YILMAZ
 
MİNİK 2
1.MUSTAFA NAZ
2.ZEKİ ALYA
3.M.CAN ÖZKAN
3.CANER BAYSAL
 
TOZKOPARAN
1.İBRAHİM AKYİĞİT
2.BURAK YAMAN
3.SEFA ŞAHİN
3.MUSA ÖZTÜRK
 
AYAK
1.KUBİLAY KARAKULAK
2.BEKİR ÇOBAN
3.ALPEREN ZEMHERİOĞLU
3.OSMAN KANDEMİR
 
TEŞVİK 1
1.MUHAMMED BİÇEN
2.SERHAT ATALAY
3.ALİ GÜLEÇ
3.ÖMER BULUT
 
TEŞVİK 2
1.RAMAZAN YILDIZ ÇİLENKER
2.MUSTAFA CAN ERDEM
3.MUHAMMET ALİ YILMAZ
3.MUHARREM AKMAN
 
DESTE 1
1.ENES DOĞAN
2.SEFA YILMAZ
3.AHMET GÖZ
3.İSMET TOPACA
 
DESTE 2
1.SÜLEYMAN ÇETİN
2.OSMAN KAN
3.UMUT BAYRAKLI
3.HASAN ECE
 
DESTE 3
1.SÜLEYMAN KOZAKOĞULLARI
2.UĞUR ŞİMŞEK
3.MUSTAFA BAYRAK
3.TOLGA ODABAŞI
 
KÜÇÜKORTA KÜÇÜK
1.SERKAN DEDEMOĞLU
2.HÜSEYİN AVNİ ÜNAL
3.ALİ SARIDEMİR
3.OSMAN FURKAN KARA
 
KÜÇÜKORTA BÜYÜK
1.MEHMET ALİ AVCI
2.MUSTAFA DOĞAN ÖZKAYA
3.YILMAZ BORUCU
3.YUNUS EMRE YAMAN
 
BÜYÜK ORTA
1.CENGİZHAN ŞİMŞEK
2.GÜRKAN BALCI
3.NAİL SEYYAR
3.HÜSEYİN KARAKOYUN
 
BAŞALTI
1.HASAN BORUCU
2.FURKAN DURMUŞ ALTIN
3.SİNAN KAYA
3.MUSTAFA SEÇİM
 
BAŞ
1.ALİ GÜRBÜZ
2.İSMAİL BALABAN
3.SERHAT GÖKMEN
3.ORHAN OKULU
 
Son Güncelleme: 31.07.2017 19:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81