Glazomat´ın Yol Sorunu Çözüldü

Glazomat´ın Yol Sorunu Çözüldü

Karadeniz Turizminin En Önemli Merkezlerinden Uzungöl´de Glazomat Yolu Genişletme ve Tasfiye Çalışmaları Tamamlandı

GLAZOMAT´IN YOL SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uluslar arası Turizm Dünyasında Ülkemizi çok büyük bir başarı ile temsil eden Uzungöl´de alt yapı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Uzungöl´e ziyarete gelen Milyonlarca insana daha kaliteli hizmet sunabilmek için Başta Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk olmak üzere tüm Kurumlar yoğun bir tempo içerişsinde çalışıyorlar.

/resimler/2019-6/10/1234140819551.jpg

Uzungöl Turizminin en önemli sorunlarından bir tanesi Glazomat Yolu idi.Uzungöl´ü ziyarete gelen misafirlerin yoğun bir şekilde ziyaret ettikleri Uzungöl´de Kahvaltının ve Doğa ile baş başa kalmanın merkezi olan Glazomat Mevkii geçtiğimiz senelerde Trafik sorunu yüzünden çok büyük sıkıntı yaşamıştı.

Glazomat yolunda Trafik tıkanıyor ve Glazomat´ı ziyarete giden misafirler için tatil adeta Çileye dönüşüyordu.

/resimler/2019-6/10/1234464101501.jpg

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk tarafından ortak gerçekleştirilen çalışma ile Glazomat´ın yol sorunu çözüme kavuştu.

Glazomat Mevkiine giden yolda Çaykara Belediyesi Ekipleri tarafından Yol Genişletme ve Tesfiye çalışmaları gerçekleştirildi.

Glazomat Mevkisi yolunun dik olması sebebi ile yağmur sularının yola zarar vermemesi için yol aklarları da yapıldı.

MUHTAR ÖZTÜRK-SAYIN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmekte olan Alt Yapı çalışmaları için Uzungöl Halkı adına Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok´a teşekkür ettiklerini, ifade ederek konuşmasına başlayan Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk ayrıca Çaykara Belediye Meclisine Uzungöl´den seçilen Seyfullah Kaya ve Bayram Genel´e de Uzungöl Halkı adına teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

/resimler/2019-6/10/1235036914325.jpg

Turizm anlamında Uzungöl´ün Ülkemiz ve Dünya Turizmi i,çin Vitrin niteliği taşıdığını ifade eden Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk Turizmde Marka Değeri olan Uzun göl´ün Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok başta olmak üzere Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu´nun Kıymetli katkı ve Destekleri ile bu Marka Değerini  daha da yükseklere taşımayı arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

Glazomat Mevkininin Uzungöl´ün en önemli marka Değerlerin den bir tanesi olduğunu ifade eden Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk  seneler boyunca bu Bölgenin en önemli sorunun un yol sorunu olduğunu Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok´un Kıymetli Katkıları ile bu yolun sorununu çözüme kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi

GLAZOMAT´I TANIYALIM

Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden bir tanesi olan Uzungöl´ün  çok güzel bir yerleşim biriminden söz edeceğiz sizlere bu yazımızda.

Daha doğrusu hepimizin çok yakından tanıdığı bu yerleşim birimimize farklı bir pencere açmaya çalışacağız ve de hem güzelliklerini hem de sorunlarını ifade etmeye çalışacağız.

Uzungöl´e gelen herkesin ilk baktığı yer orası.Uzungöl´ün en güzel resimlerinin çekildiği yer orası.Kartpostallık Uzungöl Fotoğraflarının büyük bir bölümü oradan çekildi.

/resimler/2019-6/10/1238271761988.jpg

Uzungöl´ü  ziyarete gelen misafirlerimiz sabah kahvaltısını orada yapabilmek için adeta sıraya giriyorlar.Tesislerimizde nerede ise yer olmuyor sabah kahvaltılarında.Gün boyu da çok yoğun oluyor Turizm bu Yerleşim Birimimizde.

Ve de akşamları.Bir kara fotoğraf çekebilmek için Uzungöl´ün o muhteşem güzelliğini yukarıdan kuşbakışı seyredebilmek için ve de tek başına bir demlik çayı içebilmek için bulunmaz bir yer bu yerleşim birimimiz.

/resimler/2019-6/10/1238552856309.jpg

Uzungöl Dostlarımız nerden söz ettiğimizi anlamışlardır.Ancak biz yine de ifade edelim.Glazomat Mevkiinden söz ediyoruz bu günkü yazımızda.

Uzungöl Merkeze yaklaşık 2 KM mesafede Glazomat Mevkii.Uzungöl Merkez Camii önünden aracınız ile yukarı doğru tımanmaya başladığınızda ilk olarak Uzungöl´ün en güzel Mahallelerinden bir tanesi olan Büyüköy Mahallesi çıkıyor karşınıza.Ve de Büyükköy Mahallemizi geçtikten sonra yavaş yavaş ve de tatlı bir rampa ile Glazomat Mevkiine doğru tırmanmaya başlıyorsunuz.

Glazomat Mevkiine ulaştığınız zaman artık gözlerinize inanamayacaksınız Sevgili Çaykara Gündem Dostları.Muhteşem bir manzara sizleri bekliyor.Uzungöl tüm muhteşemliği ve de olanca güzelliği ile sizlere kucak açmaktadır.Gönlünüzce Uzungöl´ü seyredebilir ya da bolca fotoğraf çekebilirsiniz.

Glazomat Mezirelerinden yukarı doğru tırmanmaya devam ettiğiniz zaman ise Uzungöl´ün en güzel yaylalarından bir tanesi olan Karester Yaylasına ulaşabilirsiniz.



Anahtar Kelimeler: Glazomat Sorunu Çözüldü

İlginizi Çekebilir