“İşimiz gücümüz girişimcilik”

Trakya Üniversitesi, Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası), Keşan Ticaret Borsası, İpsala Ticaret Borsası, Rumeli TV ve Kariyer ve Girişimcilik Topluluğu işbirliğinde düzenlenen “İşimiz gücümüz girişimcilik” adlı panel 13.45’te Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu konferans salonunda gerçekleştirildi. “İşimiz gücümüz girişimcilik” adlı panele Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, İpsala Ticaret Borsa Başkanı İbrahim Girgin, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Okul Müdürü Vekili Doç.Dr. Adil Oğuzhan, Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu Yüksekokul Müdür V. Hamdi Nezih Dağdeviren, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Okulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tülay Demiralay, Keşan TSO Yönetim Kurulu üyeleri, İpsala Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyeleri, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Okulu öğretim görevlileri, çok sayıda Trakya Üniversitesi öğrencileri ve katılımcı katıldı. Panele ayrıca TOBB Genç Girişimciler Başkan Yardımcısı ve TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, Global Magıc Brands kurucusu Ömer Şengüler, nakliyemkolay.com kurucusu Önder Türker ve Kariyer ve Girişimcilik Topluluğu Başkanı ve Trakya Üniversitesi 4.sınıf öğrencisi Onur Karadaş konuşmacı olarak katıldı.

“İşimiz gücümüz girişimcilik” adlı panelde markalaşma, kariyer, girişimcilik konularında katılımcılar kendi bilgi ve tecrübelerini üniversite dinleyicilere aktardılar. Panel, konuşmacılara plaket ve İpsala Pirinci hediye edilmesi ile devam etti.

SİZ GİRİŞİMCİYSENİZ KIYMETLİ DEĞER SİZLERSİNİZ

Daha sonra konuşma yapan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, şunla söyledi: “Keşan Ticaret Borsası, İpsala Ticaret Borsası adına hepiniz saygıyla selamlıyorum. Beş kuruluş ve kurum adına yaptığımız bu etkinliğe çok değerli katılımcılarım var. Katılımcı konuşmacılarımızın konuşmalarını rüyanızda göreceksiniz. Keşke bizler de okurken böyle rol model ağabeyleri dinleseydik. Kariyer ve Girişimcilik topluluğumuz ve Trakya Üniversitemiz ve biz odalar ve borsalar birliğinin Keşan, Enez, İpsala’da ki kurumları ile beraber işbirliği ve güç birliği çerçevesinde adını da ‘İşimiz gücümüz girişimcilik’ koyduğumuz ve geleceğin kazanımları girişimcilikten geçtiği için sizlerle bu programı bugün yapıyoruz. Tüm gün olan bu programı Keşan TSO’da gerçekleştirdik. Şimdi de okulumuzda yapıyoruz. Buradakiler çok şanslı öncelikle onu söyleyeyim. Artık üniversite mezunu olmak ikinci nüfus kağıdı olma anlamına geliyor. Bizim dönemimiz gibi değil. Eğer üniversite diplomanız varsa sakın benim üniversite diplomam var diye yola çıkmayın. Bu nüfus kağıdı ne zaman işe yarayacak, siz kendinizi doldurduğunuz zaman. Siz bu programları kendinize uyguladığınız zaman hazır olacaksınız. Bu tür programlar sizleri hayata hazırlayacak. Artık sayısal dersleri bilgisayarlar yapıyor. Siz girişimciyseniz, sizsiniz kıymetli değer. Arabayı ehliyet değil, sizler kullanacaksınız.”

“İşimiz gücümüz girişimcilik” adlı panel diğer katılımcı kişilerin konuşmaları ile devam etti.

“Fuarlarda var olmanın önemi”

MURAT ARKAN

Trakya Üniversitesi, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret Borsası, İpsala Ticaret Borsası, Rumeli TV, Kariyer ve Girişimcilik Topluluğu işbirliğinde düzenlenen “Fuarlara Katılmanın Önemi” adlı panel saat 11.00’de Keşan TSO meclis salonunda gerçekleştirildi. Panele Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, İpsala Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Girgin, Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İşçimen, Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Mutaf, Keşan TSO Meclis Üyesi Murat Arıkan, Keşan TSO Meclis Üyesi Evren Yörük ve Keşanlı İş Adamları katıldı. “Fuarlarda var olmanın önemi” adlı panele TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Genç Girişimciler Başkan Yardımcısı ve TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, konuşmacı olarak katıldı.

HELVACIOĞLU: “KEŞAN’IN FUARLARA KATILIMCILARI DİĞER TRAKYA KADAR

Panelin ardından katılımcılara öğle yemeği verildi. Yemekte, fuarlara katılım sağlayan Keşanlı 12 iş adamına “Fuarlara Katılım Takdir Belgesi” verildi. Keşan Ticaret ve Sanayi Odasın tarafından verilen Yemeğe Keşan Kaymakamı Nuri Özder ve Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Okul Müdürü Vekili Doç.Dr. Adil Oğuzhan da katıldı. Takdir belgelerinin verilmesinin ardından konuşma yapan Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Sayın Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Okul Müdürü Vekili Doç.Dr. Adil Oğuzhan, Rumeli Tv, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret Borsası, İpsala Ticaret Borsası ve Kariyer ve Girişimcilik Topluluğu ile beraber bu faaliyeti gerçekleştiriyoruz. TOBB Genç Girişimciler Başkan Yardımcısı ve TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, Global Magıc Brands kurucusu Ömer Şengüler, nakliyemkolay.com kurucusu Önder Türker aramızda. Bugün Keşan’da “İşimiz Gücümüz Girişimcilik” adlı organizasyonunda ve genç girişimcilerle birlikte bugün etkin ve dinamik bir şekilde program gerçekleştiriyoruz. Hiçbir bölümüne doyamıyoruz. Katılımcılarımız çok güzel bilgiler verdi. Gençlerimiz geleceğe onlarla aydınlanacak. Onlarla yürüyecek. Sayın Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da bu memleketin her yerinde girişimcilik fışkırıyor. Bizim yer altı zenginliklerimiz yok, ama girişimciliğimiz var. Keşan’ın da girişimciliği de meşhur bunu da bilmenizi isterim. Trakya’nın en girişimci noktasındasınız. Hiç mütevazi olmak istemiyorum. Katılımcıların da yaş ortalamasından anlıyorsunuz. Keşan’ın fuara katılımcıları diğer Trakya kadar.”  şeklinde konuştu.

Yemek, sohbet şeklinde sürdü.