Çalışma İşkurumu Yalova İl Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen girişimcilik eğitimlerini başarı ile bitiren yeni girişimcilere katılım belgeleri dağıtıldı. Çalışma İş Kurumu İl Müdürü Erhan Dede, Girişimcilik eğitimini tamamlayan eski hükümlülerin hibe desteğinden faydalanabilecekleri proje başvurularını 9 Aralık 2016 tarihi mesai saati bitimine kadar vermeleri gerektiğini söyledi.
Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür, Çalışma İş Kurumu İl Müdürü Erhan Dede, Cumhuriyet Savcısı Özkan Özçelik, KOSGEB İl Müdürü Oya Eryiğit, Denetimli Serbestlik Müdürü İsa Küçük’ün katıldığı sertifika töreninde 70 saatlik Uygulamalı Girişimcilik Kursu’nu bitiren kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.
Girişimcilik Kursu ile ilgili bilgilendirmede bulunan Çalışma İş Kurumu İl Müdürü Erhan Dede, “Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile birlikte düzenlediğimiz yeni girişimcilik eğitimine; Kendi işini kurmak isteyen, eski hükümlüler katılmıştır. Toplam 70 saatlik ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ sonunda kendi işini kurma fırsatı kazanacak olan katılımcılar, eğitim sonunda aldıkları sertifikalarla Türkiye İş Kurumu’nun Eski Hükümlülere yönelik hibe desteklerinden faydalanabilecekler.Eski hükümlülerin fiili olarak kendilerinin işin başında olacakları projelerin destekleneceği hibe başvuruları Denetimli Serbestlik ve ilgili birimler aracılığı ile yapılacak. Bu kapsamda kaynak tahsis edilmesi uygun görülen projelere vergiler dahil brüt asgari ücretin 10 katına kadar kurulacak işyeri için gerekli olan giderleri kapsayan ‘kuruluş desteği’ verilecek.Proje başvurularının, 9Aralık 2016 tarihi mesai sonuna kadar teslim edilmesi gerekiyor. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve KOSGEB işbirliği ile düzenlediğimiz bu eğitimde; koşullu salıverilen hükümlülerin ekonomik, sosyal, toplumsal sıkıntılarını asgariye indirmek amacıyla hareket edilmektedir.Eski hükümlülerin sosyal hayata daha kolay adapte olabilmeleri ve karşılaşacakları problemleri çözebilme becerileri adına, çalışma hayatına dahil olmalarını, istihdam imkanları sağlamaya çalışırken, aynı zamanda bu tür projelerle  kendi işlerini kurmalarına destek sağlanmaktadır” dedi.

Editör: TE Bilişim