GİRESUN TİME
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
GİRESUN'DA GÜRCÜLER’İN FINDIK KABUĞU TUZAĞI

GİRESUN'DA GÜRCÜLER’İN FINDIK KABUĞU TUZAĞI

Tarih 09 Ocak 2017, 21:59 Editör Dursun ONUR

TIME- Azerbaycan ve Gürcistan'dan Türkiye'ye fındık kabuğu mu sokuluyor?


Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındık kabuğu ithalatının yasaklanmasını istesi.

Karan, yaptığı yazılı açıklamada, bir süre önce Bakanlar Kurulu kararıyla fındık ithalatının yasaklandığını anımsatarak, aynı kararın fındık kabuğu içinde uygulanmasını talep etti.

AZERBAYCAN VE GÜRCÜ OYUNUNA DİKKAT

Karan,’İthalatı serbest olduğu için zaman zaman Azerbaycan ve Gürcistan'dan Türkiye'ye fındık kabuğu sokulduğu yönünde bilgiler alıyoruz. Öncelikle şunu merak ediyoruz.,Ülkemizde fındık kabuğuna çok büyük talep mi var ki dışarıdan ithalat gerçekleştiriyoruz? Bölgemizi ve ilimizi baz alacak olursak fındık kırma fabrikalarından çıkan kabuk miktarı ihtiyacı karşılıyor ve hatta başka illere de gönderiliyor’ dedi.

YASAKLAYIN

Fındık kabuğu ithalatının art niyet doğurabileceğini öne süren Karan,’Fındık kabuğu ithalatı suistimal edilmeden bir an önce yasaklanmalıdır. Hiç kimseyi suçlamak ve töhmet altında bırakmak istemeyiz ama fındık o kadar değerli bir tarım ürünü ki dolaylı yoldan Türk fındık üreticisinin hakkını gasp etmek isteyenler çıkabilir. Bunların önüne geçebilmek için nasıl fındık ithalatı yasaklandıysa fındık kabuğu ithalatı da yasaklanmalıdır’ değerlendirmesinde bulundu.

Bu haber 2005 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Ekonomi

GİRESUN’DA İŞSİZLİK TAVAN YAPTI

GİRESUN’DA İŞSİZLİK TAVAN YAPTI GİRESUN TIME EKONOMİ HABER- Giresun’da 3 aylık süreçte iş arayanların sayısı 10 bin’i geçti.

ŞAHİN: İKİNCİ ASFALT PLENTİNİ KURUYORUZ

ŞAHİN: İKİNCİ ASFALT PLENTİNİ KURUYORUZ GİRESUN TIME EKONOMİ HABER- Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Şahin, İl Özel İdaresi bünyesinde ikinci asfalt ...
GİRESUN’A ADAY DEĞİL,İNSAN LAZIM İNSAN!..24 Eylül 2022

Sayaç



RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi