GİRESUN STK’LARI KENETLENİYOR

GİRESUN STK’LARI KENETLENİYOR

REMAJANS
Ankara’da kurulu bulunan, geçmiş yıllardan bu yana kurulup faaliyet gösteren Giresun Sivil Toplum kuruluşlarıyla yeni faaliyete geçen STK’larla bir araya gelerek örnek bir dayanışmaya imza attılar.

Giresunlu olmanın bilinci ve ruhu ile bir araya gelen Giresun İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Giresun Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı (GİRSEV), Şebinkarahisarlılar Vakfı, Güce, Eynesil Çanakçı Derneği (GEÇ), Alucralılar Yardımlaşma Derneği’nin başkanları, yöneticileri ve eşleriyle birlikte düzenlenen kahvaltıda bir araya geldiler. Ankara’da kurulu bulunan Giresun Vakıf ve dernekleri bundan böyle yapılacak faaliyetlerde birlikte hareket etme, çalışma komisyonları oluşturma, mesleki dayanışmalar sergileme, Giresun’un Ankara’da yaşayan yetiştirdiği her meslekten değerleriyle, insanlarıyla, bürokratlarıyla, siyasileriyle, işadamlarıyla, esnaflarıyla ve vatandaşlarla arzu edilen kültür, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın Giresun adına daha iyi güzelliklerin sergilemesi için oluşturulacak sinerjinin altyapısını oluşturdular.

Geçmişte ve halen Ankara bürokrasisinde görev yapmış birbirinden değerli isimlerin yanında, Giresun STK’larında görev alan serbest meslek mensuplarının da içinde yer aldığı bu güzel oluşum, Ankara’da okuyan ve yanının parlak bir Türkiye’sine sahip çıkacak gençlerin yetişmelerine zemin hazırlayacak eğitim, turizm, tanıtım ve sosyal sorumluluk projelerini de hayata geçirecekler.

Kuruluşundan bugüne kadar Giresun öğrenci gençliğine burs ve eğitim yardımları gibi sorunlarına kendi imkanları ölçüsünde çözüm üreten bu STK’lar, küçümsenemeyecek hizmetlere imza attığı da açık bir gerçek olmakla birlikte hemşehriler arasında sosyal dayanışmayı sağlamada önemli görevler üstlendiğini de ifade etmekte yarar var.

Dijital dünyanın bu kadar etkili olmadığı yıllarda Ankara’da yaşayan veya Giresun’da ve gurbet ellerde yaşayıp da Ankara’da sorunları olan hemşehrilerimizin genel sorunlarıyla ilgilenmiş ve çözümü konusunda her bir derneğimiz ve vakıflarımız ayrı ayrı çabalar sarf etmişti. Facebook ve internet dernekçiliğin ötesinde çalışmalar sergilemişti. Yaptıkları hizmetler insanların yüreklerinde yazılı.

Şimdi ise STK’larımızın Ankara’da güç birliğine gitmiş olmaları gelişen ve değişen ülke koşulları içerisinde Ankara ile Giresun arasında bir köprü görevini yapmak için sivil inisiyatifi harekete geçiriyor. Doğrusu Ankara’da Giresun STK’ları fotoğrafı büyük görüyor, kenetleniyor.

Türkiye Barolar Birliği’nin Balgat’taki Tesislerinde Ankara’da faaliyet gösteren Giresun STK’larının yöneticilerinin eşleriyle bir araya geldiği kahvaltı da hemşehriler arasında güzel bir birliktelik oluştu ve samimi dilek ve düşünceler dile getirildi.

GİRSEV adına Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Doma’nın hoş geldiniz konuşmasının ardından GİRSEV Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yaraman kahvaltının içeriği ve bundan böyle yapılacak çalışmalar hakkında doyurucu bilgiler verdi ve gösterilen ilgiye teşekkür etti. Yaraman konuşmasında bu sabahki kahvaltılı toplantının öneminden söz ederek birliktelik adına güzel bir tablo oluşmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi.

Yaraman, yaptığı kısa öz ve net ifadelerin yer aldığı konuşmasının ardından toplantının moderatörlüğünü yapmak üzere sözü Şebinkarahisarlılar Vakfı Başkanı Av. Ali Yaşar Yücel’e verdi.

Ankara Şebinkarahisar Vakfı Başkanı Av. Ali Yaşar Yücel ise yaptığı özel ve güzel konuşmasında aslında bu birlikteliğin geçtiğimiz yıl yapılan GİRSEV’in mali genel kurulunda kendisine Divan Başkanı olarak görev verilmesinin ardından ortaya çıkan samimi duyguların, görüş ve düşüncelerin ortaya çıkardığı bir sinerji olduğunu söyledi.

Yücel, Divan Başkanı sıfatıyla o gün GİRSEV mali genel kuruluna katılan üye hemşehrilerimizle birlikte ortaya attığı fikirlerin meyvelerini verdiğini ve bundan böylece de bir fidan gibi daha da büyüyeceğini ifade etti.

Kahvaltının amacı, kapsamı ve içeriği hakkında genel bilgilendirmelerde de Yücel, moderatörlük görevini de başarılı bir şekilde yürüterek hemen hemen söz almak isteyenlere mikrofonu uzattı ve ilk sözü Giresun İli ve İlçeleri Derneği Başkanı ve yarım asra yakın Giresun STK’larına hizmet veren, aynı zamanda uzun yıllar Ankara bürokrasisinde devletin ve hemşehrilerimizin hizmetinde bulunan Av. Salih Hacıömeroğlu’na uzattı.

Başkan Salih Hacıömeroğlu’da 48 yıl önce Ankara’ya adım attığı yıllardan bu yana kendisini Giresun cemiyetlerinin içinde bulduğunu ve o günden bu yana hiçbir karışlık beklemeden bu hizmet kervanına devam ettiğini memurluktan emekliğe hazırlandığını belirtti. memurluluktan emekli olsa bile Giresun’a hizmet etmekten emekli olmayacağını ifade ederek birlikte hemşehrilerimize hizmet vermenin mutluluğu içiresinde olmaya devam edeceğini söyledi. Hacıömeroğlu, bu süreçte yaşadığı bazı anekdotlardan da örnekler verdi.

STK’ların kurumsal kimliğinden de söz eden Hacıömeroğlu, STK’larda görev almanın bir gönül işi olduğunu da sözlerine ekledi.

Bazı bakanlıklarda 1. Hukuk Müşaviri olarak görevlerde bulunan Salih Hacıömeroğlu, bu görev süresi içerisinde memleket meseleleriyle yakından ilgili olduğunu, Giresun’un kendilerine iletilen bazı sorunlarıyla o tarihlerde ilgili bakanlık yetkilileriyle çözüme kavuşturulmasında karşılaştığı anokdotlarından bazıları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

STK’ların kurumsal bir kimlik olarak tekraren önemine de vurgu yapan Başkan Salih Hacıömeroğlu, bu sabahki kahvaltıyı düzenleyen, kahvaltıya katılan, ilgi gösteren her bir STK görevlisine ve hemşehrilerimize teşekkür etti. Hacıömeroğlu, bu kahvaltıdan herkesin bir feyz alacağını ve geleceğe yönelik atılacak adımların önemini hatırlattı.

Daha sonra sırasıyla GEÇ Derneği Başkanı Gül ile Alucra Derneği Başkanı Seferoğlu, TİRDEF Ankara Temsilcisi Erdoğan Kara, Ankara Giresun İl ve İlçeleri Derneği adına Eğitimci ve İngilizce Öğretmeni Berna Usta da duygu ve düşüncelerini dile getiren konuşmalar yaptılar.

Berna Usta Ankara’da öğrencilik hayatında kendilerine mensubu bulunduğu derneğin sahip çıktığını ve şimdi o derneğin faaliyetlerine katkıda bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ve Ankara’da okuyan üniversiteli öğrencilere yönelik organizasyonlar düzenlediklerini ve bir konuda çalışma grubu oluşturduklarını, dernekte düzenli aylık kahvaltılı toplantılar yaptıklarını örnekleriyle anlattı. Usta, bu bağlamda daha güzel adımların atılabileceğini söyledi, üniversiteli öğrencilere sahip çıkılmasını istedi.

Toplantıya katılan Av. Kenan Kenan’da yaptığı birleştirici, dikkat çekici, yol gösterici konuşmasıyla yapılabilecek çalışmaların bir plan ve program çerçevesi dahilinde yürütülmesi için öneri, görüş ve düşüncelerini anlattı.

Ankara Kent Konseyi Üyesi ve GİRSEV Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Paltun’da yaptığı konuşmasında kahvaltının amacına yönelik yapılan, yapılacak olan görüş ve düşüncelerin birlik ve beraberliğimizin temini açısından fevkalade önemli olduğuna vurgu yaptı. Paltun, yaptığı değerlendirmeleriyle toplantının sürekliliği, devamı ve düzeni açısından önemli paylaşımlar da bulundu.

Ankara Şebinkarahisar Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Ankara Kent Konseyi Üyesi Ersin Yalvaç’ta genel bir değerlendirmede bulunarak Giresun ve ilçelerinin tarihi, kültürel, sosyal tanıtımı için yapılacak görsel sunumların gurbetçilerimizi cezbedebileceğinin altını çizdi, kahvaltının güzel hizmetlere vesile olmasını diledi.

Devlet kademelerinin belirli kısımlarında bürokraside görev almış hemşehrilerimizin de görüş ve düşünceleri toplantıya ayrı bir renk kattı.

Giresun Dergisi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Remzi Mamaşoğlu’da kahvaltıya davet edilerek İstanbul’dan gelerek katıldı.

Moderötör Av. Ali Yaşar Yücel tarafından kendisine söz verilen Mamaşoğlu, kahvaltıya katılmış olmaktan ve Ankara’da faaliyet göstere Giresun STK’ları ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek gazeteci olmasının ötesinde aynı zamanda Giresun STK’larının içinden geldiğini vurguladı.

Mamaşoğlu konuşmasında, yapılan bu birlikteliği fevkalade önemsediğini vurgulayarak söze başladı ve Ankara’da Giresun STK’larının yeri ve önemi üzerinde bazı değerlendirmeleri oldu. Mamaşoğlu görüş ve düşüncelerini anlattı, gözlemlerini aktardı, önemli tespitler yaptı.

Mamaşoğlu sözlerinin satırbaşları arasında, “Gayet güzel, içeriği bilgi dolu, bu sabahki düzenlenen kahvaltıda atılan birliktelik tohumu ile ileri de ortaya konulacak yeni yeni projelerin Giresun adına iyi ve güzel şeylerin yapılmasına vesile olacağının işaretlerini görmüş olmaktan son derece memnun kaldığımı ifade edebilirim.” dedi.

Konuşmasında Gazeteci Remzi Mamaşoğlu “Toplantı sonrası samimi diyaloglar bile hemen akabinde meyvesini verdi. Yeşermesi, büyümesi, sonuçlarının alınması bundan sonra atılacak adımların gidişatı yönünde olumlu sinyaller vereceğini ümit ediyorum. Bunu Giresun STK’larının ve Ankara’daki hemşehrilerimin gözlerinden okudum. Memnun oldum.” söyleminde bulundu.

Toplantıya katılan Giresun STK’larının yöneticileri öğle namazı vakti yaklaşınca vefat eden hemşehrimiz bir dönem Türk siyasetine damga vurmuş eski Başbakanlardan rahmetli Bülent Ecevit’in eşi, DSP ve DSHP Genel Başkanı siyasetçi ve yazar Şebinkarahisarlı hemşehrimiz Zekiye Rahşan Ecevit’in cenaze törenine katıldılar.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?