VİRA OSGB, iş yerlerinde eğitimlerine hız verdi

GÜNDEM 01.08.2017 - 06:43, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3957+ kez okundu.
 

VİRA OSGB, iş yerlerinde eğitimlerine hız verdi

Geçtiğimiz aylarda hizmet vermeye başlayan Vira OSGB Bulancaklı hemşerimiz sevilen cerrah Opr. Dr. Korhan Arslan ile birlikte daha iyi hizmetler vermek için atağa geçti.
2013 yılında Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanlığının uygulamaya başlattığı iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin gittikçe gelişmesi ile birlikte bu konuda hizmet veren hizmet birimleri de artmaya başladı. Bulancak ta bu konuda kurulan ve Ordu-Giresun bölgesinde iş sağlığı ve güvenliği hakkında önemli bir ilerleme kaydeden VİRA OSGB hizmetleri çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bulancak eski Cezaevi Mevkiinde İhsaniye Mahallesi Giriş Sokak No:12’de tecrübeli kadrosu ile Bulancak, Giresun, Ordu ve ilçelerinde haftanın 5 günü iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim ve seminer veren Vira OSGB(Ortak Sağlık Güvenlik Birimi) aynı zamanda iş yeri denetimleri de yapıyor. Vira OSGB hizmetleri Sorumlusu Bulancaklı hemşerimiz Opr. Dr. Korhan Arslan, "Çalışma Bakanlığının 6331 sayılı yasa ile başlattığı işyerlerinde uygulanacak olan iş sağlığı ve güvenliği konusunda hizmet birimleri kurulması gerçekleşti.  Bizde Bulancak'ta kurulan Vira OSGB ile Ordu-Giresun'da dahil olmak üzere kanun ile zorunlu hale getirilen, iş güvenliği uzmanlığı, iş yeri hekimliği, risk değerlendirme, periyodik kontroller, sağlık muayeneleri, ortam ölçümleri, acil durum planları, patlamadan korunma dokümanı hazırlama, eğitim hizmetleri, danışmanlık hizmetlerini 3 hekim, 7 iş güvenliği uzmanı, 1 sağlık personeli ile takip ediyor, yasanın istediklerini 7-8 aydır işyerlerini ziyaret ederek takip ediyoruz. Seminer, eğitim, risk analizi, tatbikat hazırlama, işyeri çalışanlarının denetimleri aksatmadan yapılıyor. Bu konu işyerleri için en önemli konulardan biridir. Yasanın belirlediği ölçülere göre faaliyet yapan işyerleri bizler ile irtibata geçerek iş sağlığı ve güvenliğini sağlayarak konunun devamlı olarak takibini yapmalıdırlar. Bu iş yerleri ve çalışanlar için çok önemlidir" diyerek konunun önemine dikkat çekti.
Geçtiğimiz aylarda hizmet vermeye başlayan Vira OSGB Bulancaklı hemşerimiz sevilen cerrah Opr. Dr. Korhan Arslan ile birlikte daha iyi hizmetler vermek için atağa geçti.

2013 yılında Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanlığının uygulamaya başlattığı iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin gittikçe gelişmesi ile birlikte bu konuda hizmet veren hizmet birimleri de artmaya başladı.

Bulancak ta bu konuda kurulan ve Ordu-Giresun bölgesinde iş sağlığı ve güvenliği hakkında önemli bir ilerleme kaydeden VİRA OSGB hizmetleri çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bulancak eski Cezaevi Mevkiinde İhsaniye Mahallesi Giriş Sokak No:12’de tecrübeli kadrosu ile Bulancak, Giresun, Ordu ve ilçelerinde haftanın 5 günü iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim ve seminer veren Vira OSGB(Ortak Sağlık Güvenlik Birimi) aynı zamanda iş yeri denetimleri de yapıyor.

Vira OSGB hizmetleri Sorumlusu Bulancaklı hemşerimiz Opr. Dr. Korhan Arslan, "Çalışma Bakanlığının 6331 sayılı yasa ile başlattığı işyerlerinde uygulanacak olan iş sağlığı ve güvenliği konusunda hizmet birimleri kurulması gerçekleşti.  Bizde Bulancak'ta kurulan Vira OSGB ile Ordu-Giresun'da dahil olmak üzere kanun ile zorunlu hale getirilen, iş güvenliği uzmanlığı, iş yeri hekimliği, risk değerlendirme, periyodik kontroller, sağlık muayeneleri, ortam ölçümleri, acil durum planları, patlamadan korunma dokümanı hazırlama, eğitim hizmetleri, danışmanlık hizmetlerini 3 hekim, 7 iş güvenliği uzmanı, 1 sağlık personeli ile takip ediyor, yasanın istediklerini 7-8 aydır işyerlerini ziyaret ederek takip ediyoruz. Seminer, eğitim, risk analizi, tatbikat hazırlama, işyeri çalışanlarının denetimleri aksatmadan yapılıyor. Bu konu işyerleri için en önemli konulardan biridir. Yasanın belirlediği ölçülere göre faaliyet yapan işyerleri bizler ile irtibata geçerek iş sağlığı ve güvenliğini sağlayarak konunun devamlı olarak takibini yapmalıdırlar. Bu iş yerleri ve çalışanlar için çok önemlidir" diyerek konunun önemine dikkat çekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.