GİRESUN TİME
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
TOKAT!...HANİ  İHALE USULSÜZDÜ BEYLER?

TOKAT!...HANİ İHALE USULSÜZDÜ BEYLER?

Tarih 28 Temmuz 2014, 22:23 Editör Dursun ONUR

TIME ÖZEL HABER- Ve müdür mahkemede haklı çıktı. Yanlış hesap yargıdan döndü. İhaleci rantçıların oyunu bozuldu. Yarg işgüzarlara tokat attı. Espiye'de Öğretmenevi''ne fahiş fiyatlarla kumanya verdiği iddia edilen bazı siyasi rantçıların nasıl bir yol izleyeceği şimdiden merak konusu oldu. Bakalım bundan sonra ne olacak?
Ötesi de var.
Durmuş'a kan kusturan Milli Eğitim ektiğini biçer mi?
Haksız soruşturmadan dolayı devlet 20 bin TL. zarar etti.
Bu parayı kim ödeyecek?
Yine gariban vatandaş mı?
Neden Milli Eğitim'in cambaz takımı ödemiyor ha?
Yanlışın bedelini ödemesi gerekenler neden yuvalarında saklanıyor?
İftiranın bedelini niye vatandaş ödüyor yahu!

Espiye İlçe Milli Eğitim Müdürü iken görevinden alınarak ilgili yönetmenlik gereği İl Milli  Eğitim Müdürlüğü’nde pasif görev olan uzman eğitimci kadrosuna atanan Giresunlu hemşehrimiz Salih Durmuş, Ordu İdari Mahkemesi’ne açtığı davayı kazandı.

 

2012-2013 Eğitim- öğretim yılında Giresun merkez ilçedeki birilerinin  Öğretmenevi’ne vermeyip’ kendisinin ihaleye çıkardığı Taşımalı Öğrenci yemek ihalesini, Espiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Durmuş'a 'yapma Öğretmenevi’ne ver' denildiği halde Salih Durmuş'un ise kanunlara göre ihale yaptığı için, ilçe kaymakamı ve İl Milli Eğitim Müdürü tarafından soruşturma açtırılarak görevden alınıp önce  düz öğretmenliğe verilen Salih Durmuş ,idari davayı kazanarak görevine geri dönmüştü..

 

Bu karara itirazı görüşen Ordu İdari Mahkemesi (2014/765) bu sefer de esastan iptal etti. Ayrıca Durmuş, disiplin yönünden açılan davayı da  (2014/764)  kazandı.

Böylece, kendisi için görevini kötüye kullandı ve kamu zararına neden oldu diye görevden el çektirenlere karşı Durmuş haklı çıkmış oldu. Bu dava sonucunda bu haksız soruşturmadan dolayı devlet 20 Bin TL'ye yakın zarara uğramış oldu. Bu zararı kişiler değil devlet ödeyecek.

Durmuş'un ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunması ve tazminat davası açması yönünde girişimlerde bulunacağı iddia ediliyor.

Bu haber 2698 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Ekonomi

FINDIK ÜRETİCİSİ ÖDEME BEKLİYOR

FINDIK ÜRETİCİSİ ÖDEME BEKLİYOR GİRESUN TIME EKONOMİ HABER- Fındık üreticileri için heyecan verici bir gelişme yaşanıyor.

BAŞKAN YILMAZ MÜJDELEDİ!

BAŞKAN YILMAZ MÜJDELEDİ! GİRESUN TIME EKONOMİ HABER- AK Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz: Artık her geçen gün daha fazla yoğunla...
GİRESUN’A ADAY DEĞİL,İNSAN LAZIM İNSAN!..24 Eylül 2022

Sayaç



RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi