GİRESUN TİME
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
SOYGUNA 'DUR' DEDİ

SOYGUNA 'DUR' DEDİ

Tarih 28 Eylül 2014, 11:12 Editör Dursun ONUR

TIME- Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli farkını gösterdi. Abonelerden, faturanın zamanında ödenmemesi durumunda gecikme faizi dışında açma-kapama gibi adlarla herhangi bir bedel alınamayacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, 76 milyon vatandaşa yeni haklar getiren Tüketici Kanunu'nun uygulanmasına ilişkin yol haritası için düğmeye bastı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, yeni Kanun'un maddelerinin nasıl uygulanacağına yönelik yönetmelik taslaklarını önemli ölçüde tamamladı. Buna göre Abonelik sözleşmelerinde (elektrik, su, doğalgaz, telefon) faturanın zamanında ödenmemesi durumunda tüketiciden gecikme faizi dışında ücret, tazminat ve benzeri adlarla herhangi bir bedel alınamayacak.

ABONELİK CEZA ÖDEMEDEN SONLANDIRILACAK

 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı  tarafından açıklanan abonelik sözleşmelerine ilişkin yönetmeliğe göre ise hizmete ilişkin ücretlendirme hizmetin tüketiciye fiilen sunulmasıyla başlayacak. Sağlayıcı sunmadığı hizmetin bedelini tüketiciden talep edemeyecek. Satıcı ile sağlayıcılar veya faturanın tahsilatı konusunda aracılık yapanlar, tahsilat işlemi sebebiyle tüketicilerden herhangi bir ad altında bedel talep edemeyecek. 



 

Bu haber 2305 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Siyaset

BAŞKAN SIBIÇ, BİR İLKE İMZA ATTI

BAŞKAN SIBIÇ, BİR İLKE İMZA ATTI GİRESUN TIME POLİTİKA HABER- CHP’li Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, bir ilke imza atarak takdir topladı.

BULANCAK’TA BAŞKAN VEKİLLERİ BELLİ OLDU

BULANCAK’TA BAŞKAN VEKİLLERİ BELLİ OLDU GİRESUN TIME POLİTİKA HABER- Bulancak Belediyesi’nde meclis başkan vekilleri belli oldu.
GİRESUN’A ADAY DEĞİL,İNSAN LAZIM İNSAN!..24 Eylül 2022

Sayaç



RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi