GİRESUN TİME
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
SERVİS Mİ VAR MÜDÜRÜM?

SERVİS Mİ VAR MÜDÜRÜM?

Tarih 11 Temmuz 2014, 03:27 Editör Dursun ONUR

TIME ÖZEL HABER- Giresun'da taşımalı öğrenci servis ihaleleri öncesi kulağa hoş şeyler gelmiyor. İhaleler bakanlık yazısı yok sayılarak belgesi olmayan birilerine servis mi edilmek isteniyor?

Giresun’da taşımalı öğrenci servisi ihaleleri yaklaşırken, il ve ilçe bazında söylentilerin ardı arkası kesilmiyor. Gazetemizin edindiği istihbari duyumlara göre, ilgili kanunun yürürlüğe giren hükmü gereğince taşımalı eğitimde bazı belgeler şart koşuldu.

Şöyle ki…

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğ’ünün İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüne 07.04.2014 tarih ve 17731 sayılı yazı ile artık taşımalı eğitimde 4925 sayılı karayolları temel kanununun ve bu kanuna dayanılarak yürürlüğe konulan Karayolları taşıma yönetmeliği hükümlerine göre taşımanın kapsam ve niteliğine uygun yetki belgeleriyle yapılması zorunlu oldu.

Yani…
Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen yazıda ihalelere girecek yüklenicilerde bundan böyle öğrenci taşımalı eğitim servis araçlarında B2, D2 veya D4 yetki belgeleri bulundurulması zorunlu hale getirildi.

 

İLGİLİ YÖNETMENLİK TEBLİĞ EDİLDİ

 

Bu manada ilgili yönetmenlik hükmü 12.06.2014 tarihli yazıyla Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt imzası ve Destek Hizmetleri Şubesi yoluyla bütün ilçelere tebliğ edildi. Hatta ilgili yazı bütün yüklenicilere de duyuruldu. Haliyle ihaleye girmek isteyen bazı yükleniciler bedelini ödeyerek söz konusu belgeleri aldı. Çoğu yüklenici ise masraftan kaçarak zorunlu belgeleri almadı.

 

BAKANLIK YAZISI SÜMENALTI MI EDİLMEK İSTENİYOR?

 

Gazetemize ulaşan sağlam kaynaklara göre, bakanlığın yazısının bazı ilçelerde sümen altı edilerek yapılacak ihalelerde bu şartın ihale şartnamesine koyulmaması için baskı yapıldığı savunuluyor. Yani, geçen yıl istenmeyen belgelerin aynı şeklide zorunlu değilmiş gibi bu sene de şartnameye yazılmayarak ihalelere fesat karıştırılmak istendiği iddia ediliyor. Bir anlamda, zorunlu olmasına karşın sözkonusu belgesi olmayanların ihaleye katılması için Bakanlık yazısının diskalifiye edilmesi için ilgili kurumlar üstünde siyasi baskı kurulmak istendiği de gelen bilgiler arasında yer aldı.

 

 BU ATEŞ ADAMI YAKAR

Bütün bu iddialar karşısında Giresun Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt’un ne gibi iş ve işlem yapacağı merak edilirken, konunun ihaleler öncesi enine boyuna araştırılması isteniyor. Çünkü, ateş olmayan yerden duman çıkmazmış. İddialar doğruysa ve gereği yapılmazsa bu ateş çok kişiyi yakar.

 

 

 

 

 

 

Bu haber 2276 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Eğitim

O PROJEYE KADINLARDAN BÜYÜK İLGİ

O PROJEYE KADINLARDAN BÜYÜK İLGİ GİRESUN TIME EĞİTİM HABER- Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun talimatı ile kadınlara yönelik olarak d...

BAŞKAN ÖĞRENCİLERİ YALNIZ BIRAKMADI

BAŞKAN ÖĞRENCİLERİ YALNIZ BIRAKMADI GİRESUN TIME GÜNCEL HABER- Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının ilk gününd...
GİRESUN’A ADAY DEĞİL,İNSAN LAZIM İNSAN!..24 Eylül 2022

Sayaç



RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi