GİRESUN TİME
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
AKSU BU KARARA UYAR MI? ZORLU SINAV

AKSU BU KARARA UYAR MI? ZORLU SINAV

Tarih 30 Ocak 2015, 17:40 Editör Dursun ONUR

TIME KAYNAK HABER- CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, aralarında Giresun'un da olduğu tüm CHP'li belediyelerde Cemevlerinin ibadethane kabul edilmesi için çalışma başlatacaklarını ve bu konuda CHP'li belediyelere bu konuda tavsiye mektubu yazılacağını açıkladı.
Bu çerçevede CHP'li Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'yu zorlu bir sınav bekliyor. Aksu'nun CHP genel merkezinin aldığı tavsiye kararına uyup uymayacağı şimdiden merak konusu oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, aralarında Giresun'un da olduğu  tüm CHP'li belediyelerin Şubat ayında yapılacak ilk meclis toplantılarında Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi için gerekli çalışmaları başlatacaklarını söyledi.

Ağbaba, TBMM'de Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Gümüş ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Sekreteri Cemal Özdamar ile birlikte basın toplantısı düzenledi. 'Herkes İçin İnanç Özgürlüğü' raporunu hatırlatan Ağbaba, bu eylem planının en somut önerilerinden birisinin Cemevlerinin ibadethane olarak hizmet vermesi yönünde bir karar aldıklarını söyledi.

TÜM BELEDİYELERE TAVSİYE MEKTUBU YAZACAĞIZ

Ağbaba, 'CHP'li belediyeler ve CHP'nin muhalefette bulunduğu belediyelerdeki meclis üyelerimiz, devletin atamadığı adımı atacaklardır. Kentlerimizde yaşayan Alevi inancına mensup vatandaşlarımızın inanç ve ibadet hizmetlerini gerçekleştirdikleri Cemevleri, 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamında ibadethane olarak değerlendirilerek yasanın tanıdığı hak ve hizmetlerden yararlandırılacaklardır" açıklamasında bulundu.

Ağbaba, tüm CHP'li belediyelere bu konuda tavsiye mektubu yazılacağını açıkladı.



Kaynak:Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, (DHA) -


Bu haber 1816 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Sağlık

GİRESUN’DA ADLİ TIP BİRİMİ KURULDU

GİRESUN’DA ADLİ TIP BİRİMİ KURULDU TIME SAĞLIK HABER- Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yeni kurulan Adli Tıp Birimi göreve başladı.

GİRESUN’DA AKP’Lİ SENDİKADAN İSYAN (!)

GİRESUN’DA AKP’Lİ SENDİKADAN İSYAN (!) TIME GÜNCEL HABER- AKP'ye yakınlığı ile bilinen Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı Ogün Elifoğlu iktidara isyan...
GİRESUN’A ADAY DEĞİL,İNSAN LAZIM İNSAN!..24 Eylül 2022

Sayaç



RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi