GİRESUN TİME
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
GİRESUN ESNAFI ALDATILDI (MI?)

GİRESUN ESNAFI ALDATILDI (MI?)

Tarih 20 Haziran 2016, 17:59 Editör Dursun ONUR

TIME- Giresun’da sadece 569 esnaf kredi başvurusunda bulundu ama kararname şartlarınını taşıyan yok gibi.


CHP Giresun milletvekili Bülent Bektaşoğlu’nun TBMM’ye verdiği soru önergesine verilen cevap, Türkiye’de ve Giresun’da esnafının içinde bulunduğu durumu ortaya koydu. 

Bakanlar Kurulu kararıyla uygulanan kararname kapsamında; 30 bin TL limitli faizsiz kredi için başvuran esnaf sayısı tüm Türkiye’de 39.360’da kaldı. Giresun’da ise sadece 569 esnaf kredi başvurusunda bulundu.

GİRESUN’DA KREDİ KOŞULLARINA UYAN ESNAF YOK GİBİ

Bunun nedeni, krediden yararlandırılacak olan Giresun Esnaf Odası’na kayıtlı 13 bin kayıtlı esnaf içinde kararnamede tanımlanan ‘borçsuz, hakkında icra takibi olmama, banka ve diğer kredi borçlarını tamamen ödemiş olma’ gibi koşullara uyan esnafın olmaması.

GİRESUN’DA 1 YILDA 512 ESNAF KEPENK KAPATTI

CHP milletvekili Bektaşoğlu, esnafın bu durumunu dile getiren önergesinde; Giresun’da bir yıl içinde 512 esnafın işyerini kapatıp kepenk indirdiğini, 33 bin dolayında esnaf için icra takibinin sürdüğünü, 7  bin dolayındaki esnafın da henüz icraya intikal etmemiş ödenmemiş çek-senetleri bulunduğunu belirtti.

Bektaşoğlu, Türkiye’de de durumun pek farklı olmadığını, Başbakandan kararnamenin kapsamını genişletilmesini ve zor durumdaki esnafa da faizsiz kredi verilmesini istedi.   

Ancak Başbakan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından verilen cevapta bunun uygun olmadığı ve esnaflara bankacılık mevzuatları çerçevesinde geri dönüşümü sağlamak için yapılan uygulamalar ve kefalet sistemiyle kredi verildiği görüşüne yer verildi. 

BEKTAŞOĞLU: 30 BİN TL’Yİ ESNAFA ÇOK GÖRDÜLER

Bu duruma tepki gösteren Bülent Bektaşoğlu, ‘Hani bu krediler cansuyu olacaktı? Boş çıktı. Bu hükümet 30 bin TL’yi bile esnafımıza çok gördü. Bankacılık yasasını gerekçe göstererek talebimi reddediyorlar. Kredi, icralık, çekini, senedini ödeyemeyen, kredi borcu kıskacındaki esnafa lazım. Ama bunların uyguladıkları sistemde  emeği, alınteri ile evine ekmek götürmeye çalışan esnaf kardeşlerimizin koruma kollama yok,  yok etme var. Üretime, istihdama karşılar.  Esnaf dostu değiller, esnaf düşmanılar’ diye konuştu.

 

 

Bu haber 1663 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Ekonomi

BAŞKAN YILMAZ MÜJDELEDİ!

BAŞKAN YILMAZ MÜJDELEDİ! GİRESUN TIME EKONOMİ HABER- AK Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz: Artık her geçen gün daha fazla yoğunla...

BAŞKAN KARAN’DAN ÇARPICI SÖZLER…

BAŞKAN KARAN’DAN ÇARPICI SÖZLER… GİRESUN TIME EKONOMİ HABER- Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, düzenlediği basın toplantısında gündeme il...
GİRESUN’A ADAY DEĞİL,İNSAN LAZIM İNSAN!..24 Eylül 2022

Sayaç



RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi