Bismil ilçesinde bulunan Şentepe ve Esentepe mahallelerinde oturan dar gelirli 16 aileye, açık alanda sebze üretimi yapmak için tarla tahsis etti. Bismil İlçe Kaymakamı ve İlçe Belediye Başkanı Turgay Gülenç, Tarlayı tahsis edilen ailelere, yer temininin yanı sıra, tarımda kullanılacak araç gereç yardımında da bulundu. Gülenç, Daha önce bu işi yapıp ancak parası olmayan ve tarlada çalışacak bilecek işgücü olan ailelere tüm hizmet kısmı onlara ait olup kalan masrafları Belediyemiz tarafından karşılanacaktır. Aynı zamanda İlçe Tarım müdürlüğü tarafından da ailelere  danışmanlık desteğini de verileceğini belirtti.  

Gider Belediye’den Gelir Ailelere

Tüm giderler belediyemize ait gelir ise ailelere ait olduğunu söyleyen Gülenç  “Tarlayı kiraladık, sürümünü, ilacını suyunu gübresini, fidesini ve diğer gereken malzemeleri vereceğiz, onlara kalacak tek şey, çalışıp, ürünü toplamak” diye konuştu. 

Ailelerin ürettikleri sebzeleri Bismil halkına ve çevresinde de taze olarak satabileceklerini de vurgulayan Belediye Başkanı Gülenç, bir ailenin buradan, özenli bir şekilde çalışması halinde hiç kimseye muhtaç olmadan rahatlık geçimini yapabileceğini söyledi. 


Belediye Başkanı Gülenç, Başka yerlerde böyle yerlerin ‘hobi bahçesi’ olarak kullanıldığını belirterek, “Bizde fakir insanımız çok. Her zaman vermekle olmuyor. Bu yoksul insanlarımıza ‘çalış kazan’ imkanı tanımak istedik. Amacım, hakikatten çalışmaya niyeti olan, 16 aileye her şeyi bizden olmak kaydıyla, iş imkanı sağlamak olduğunu söyleyerek  bu sene bu projemiz verimli geçerse gelecek yıllarda projemizi daha geniş kapsama yayılacağını söyledi.

Tarla tahsis edilen aileler Belediye’ye teşekkür ederek şöyle konuştular, “Çalışma gücümüz var ama tarlayı icare edip tarlanın masrafını karşılayacak paramız yoktu. Belediyemizin bu imkanı bize vermekle beraber bu proje sayesinde her bir ailemizde yaklaşık 10 kişi iş sahibi bulmuş oluyor. İnşallah bize tahsis edilen tarlamıza sahip olup en iyi verimi almak için canla başla çalışacağını ifade ederek yüzünü kara çıkartmayacakları sözünü verdiler.
 

Editör: Haber Merkezi