Büyük Torbalı

Gezici istasyon kolaylığı

Torbalı’da muhtarların TÜVTURK işbirliğiyle yaptığı Araç Muayene İstasyonu işbirliği, traktör ve motosiklet vizelerini çiftçilerin köyde yapılmasını sağlıyor. Uygulama vatandaşlar tarafından tam not aldı.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Gezici istasyon kolaylığı
901 Görüntüleme
11 Ağustos 2018 - 15:15
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Torbalı’da kırsal mahallelerde belirli periyotlarla ayda 2 defa hizmet veren Gezici Araç Muayene İstasyonu’nda, günlük ortalama 120 araç muayene ediliyor.  Gezici Araç Muayene İstasyonu ilçenin bir çok farklı noktasında hizmet veriyor. Randevu sitemiyle çalışan istasyonlardan yararlanmak isteyenlerin öncelikle TÜVTÜRK’ten randevu alması gerekmekte. Randevusu olmayan araç sahipleri kabul edilmezken, muayenede sırasıyla taşıt tanımı, fren sistemi, direksiyon ve direksiyon sistemi, lambalar, yansıtıcılar, elektrik teçhizatı, aydınlatma sistemi, dingiller lastikler, süspansiyon, şasi ve şasi bağlantıları, zorunlu ekipmanlar, gürültü kirliliği, gürültü kirliliği seviyesinin kontrolü yapılıyor.

MUAYENENİN KOŞUL VE ŞARTLARI

Araç muayenesi araçların cinslerine ve durumlarına göre muayene süreleri vardır araç muayenesini zamanında yaptırmamak ileriki dönemde araç muayenesi yaptırırken gecikme bedeli ödemenize neden olabilir. TÜVTURK araç muayene istasyonlarında araç muayenesi yaptırmak için öncelikle araç muayene istasyonuna gitmeden aracın plakasına ait vergi borcu ya da trafik para cezası olmaması gerekmektedir eğer borç var ise bu borcun ödenmesi gerekmekte. TÜVTURK araç muayene istasyonlarında vergi borcu ya da trafik ceza borcu ödenmez. TÜVTURK araç muayene yapma yetkisi bulunan tek kuruluş. Araç muayene için eğer muayene yaptırılacak istasyon sadece randevulu çalışıyorsa istasyona gitmeden önce araç muayene randevusu almak gerekmekte.  Öncelikli araçlara randevu gerekmez muayene yapılacak olan araç eğer şahıs aracıysa bu aracı muayeneye götürecek kişi araç sahibiyse kişinin kendi aracını muayene yaptırmasında herhangi bir engel yoktur. TÜVTURK istasyonlarına araç muayene randevu günü randevu saatinizi 15 dakika gecikmeniz durumunda araç muayene randevu TÜVTURK sistemi tarafından iptal edilecek.

AHMETLİ’DE 450 TRAKTÖR MUAYENESİ

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TUVTÜRK’e ait gezici traktör muayene istasyonu, daha önce Ahmetli Mahallesi’nde üç günde tam 450 traktörün muayenesini yapmıştı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Mahalle Muhtarı Musa Çoban, ’’Köylere kadar gelerek çiftçilerimizin traktörlerini fenni muayenesinin yapılması çok güzel bir olay. Böyle olunca diğer muayene olacak araçlara da rahatlık sağladı. Muhtarlar talep ettiklerinde gezici traktör muayene mobil istasyonu köylere kadar geliyor. Köylere gelecek mobil muayene istasyonu için en az 64 traktörün olması gerekiyor. Köyümüze bu hizmetin gelmesini sağlayan herkese teşekkür ederim’’ diye açıklama yaparken, traktör muayenesi için mobil aracın köylere kadar hizmet getirmesi çiftçiler arasında da memnunlukla karşılandı. İsa KARAARSLAN

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web