Gezi Davası'nda gerekçeli karar açıklandı: Dinlemeler hukuka aykırı

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, Gezi Davası ile ilgili gerekçeli kararında yapılan dinlemelerin hukuka aykırı olduğuna dikkat çekti. Mahkeme kararında somut ve kesin delil elde edilmediğini kaydetti.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, 18 Şubat tarihinde görülen Gezi Davası’nda 2.5 yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala ile birlikte 9 sanık hakkında beraat kararı vermişti. Yurtdışında bulunan 7 sanık için de dosyanın ayrılmasına karar verilmişti.  

ArtıGerçek sitesinin haberine göre mahkeme kararından bir hafta sonra gerekçeli kararını açıkladı. Gerekçeli kararda şöyle dendi:

“Tüm dosya kapsamı bir bütün olarak incelendiğinde; kanuni zorunluluk nedeni ile hükme esas alınamayan hukuka aykırı tape delilleri haricinde kalan delillerin değerlendirmesi ile haklarında hüküm kurulan sanıkların; kamu düzeninin işleyişine karşı vahim nitelikte şiddet ve cebir içeren eylemlerde bulunan "marjinal grupları" ve "yasadışı sol örgütleri" yöneterek, yönlendirerek veya azmettirerek Hükûmetin icra kabiliyetini engelleyecek düzeyde bir girişimde bulunduklarına dair, mahkumiyetlerine yeter derecede hukuka uygun, somut ve kesin delil elde edilemediği…”

Osman Kavala, tahliye kararından kısa bir süre sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın suç duyurusu üzerine 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili soruşturma gerekçe gösterilerek gözaltına alınmış ve daha sonra çıkarıldığı İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmıştı. 

 

Kategoriler

Güncel