Geyveli Muhtarlar Çimento Fabrikasına Hayır, dedi.

Geyveli Muhtarlar Çimento Fabrikasına Hayır, dedi.

MUHTARLAR, ÇİMENTO FABRİKASINA HAYIR, DEDİ

Sait Tanış Kültür Merkezinde Türkiye Küçük Millet Merkezi bünyesinde, Ocak Ayı Sakarya Kent Konseyi toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan muhtarlar, Geyve’ye çimento fabrikası kurulmasını istemediklerini söylediler.

ÇİMENTO FABRİKASI
Toplantıya çimento fabrikası kurulması düşünülen Doğancıl Köy’ünün Muhtarı Abdullah Eşsiz ve Azası Zeki Göktaş, Çay Köyü Muhtarı Suat Kolsuz ile vatandaşlar katıldı. Toplantıda konuşan Abdullah Eşsiz, “Geçimi tarım ve hayvancılık olan ilçemiz, Geyve’nin Doğancıl Mahallesi hudutları dahilinde, Geyve Madencilik İnşaat Sanayi A.Ş’nin çimento fabrikası kurulması için başlattığı ve ilgili firmanın 20.12.2016 günü Çevresel Etki Değerlendirme(ÇED) toplantısı yapmak istedi. Ancak bölge sakinleri çimento fabrikası yapılmasını istemediklerini beyan etmişlerdir” dedi.

TARIM AMBARIDIR
Muhtar Eşsiz, Ayvası,elması,üzümü,nadide kirazları,şeftalisi ve çeşitli tarım ürünlerinin,doğal güzelliklerinin yanı sıra Taraklı ve Paşalar Termalleri ile ayrı bir cazibe merkezi haline gelen Pamukova, Geyve ve Taraklı’nın, iklim dokusunu ve çevresel yapısını tahrip edeceğinden,ileride ise tarımsal verimi düşüreceğinden çimento fabrikasının bölgeye yapılmasına karşı olduklarını söyledi.

ALGI SÜRECİ VAR
Muhtar Eşsiz, “Daha önceki yıllarda bölgeye sanayi talep edildiğinde,‘Siz tarım ambarısınız, sebze ve meyve bölgesisiniz’ deyip geçmişte doğayı tahrip edeceği gerekçesiyle sanayiye şiddetle karşı olan siyasiler vardı, böylesi bir coğrafi bölgeye son bir ay içerisinde bir çimento fabrikası kurulması hasıl oldu.Kabul görmeyen bir olayı bize tekrar kabullenme ile ilgili algı operasyonu süreci başlatıldı” dedi.

‘BİZ İSTEMİYORUZ’
Çay Köyü Muhtarı Suat Kolsuz ise: “Ben oraya yakın bir köyde oturuyorum. Bana ahır yaptırılmazken, çevreye ve doğaya aykırı diye yazı gönderilirken, ben süt üreteceğim, et üretecem ama önüme engeller çıkarken, buraya çimento fabrikası kurmalarına nasıl müdade ediyorlar diye kendi aklımdan şüpe ediyorum. Çiğerlerimize çimento kokusu istemiyoruz” diye konuştu. (Yenisakarya)

Yayınlama: 10.01.2017
Düzenleme: 10.01.2017 20:23
1.015
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.