Geyve Belediyesi tarafından marka haline getirilen Geyve Ayvası, 'Geyva' markasıyla dünyaya açılırken Ayva ve ilçede yetişen diğer ürünleri de kapsayan Geyva markası aracılığıyla ilçede daha önce çöp toplama merkezi olarak kullanılan alanda yapımı tamamlanan Geyve Yöresel Ürünler Üretim Merkezi'nde çalışan 27 kadın tarafından geleneksel şekilde üretilen ekmek, reçel ve salça gibi ürünler vatandaşların beğenisine sunuluyor. Geyve Belediyesi tarafından işletilen Yöresel Ürünler Üretim Merkezi'nde ilçede yaşayan ve ihtiyaç sahibi olan 40 kadın çalışıyor.

ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ
Öte yandan İlçe merkezine çok yakın bir noktaya kurulan Hırka Seyir Terası olarak ta bilinen Muhammet Fatih Safitürk Sosyal Tesisleri de yine Geyve Belediyesi tarafından işletilirken burada da yine ilçede yaşayan 17 kadın buraya gelen ziyaretçilere hizmet veriyor. Öte yandan Geyve Belediyesi tarafından ilçede yaşayan vatandaşlara ücretsiz olarak evde sağlık hizmeti sunulurken 3 adet hasta nakil ambulansı ile de Geyve İlçesi başta olmak üzere çevre ilçelerde ihtiyacı bulunan hastalara ücretsiz hizmet sağlanıyor.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖN PLANDA
Geyve'de yapılan projelerde Sosyal Belediyeciliğin ön planda tutulduğunu belirten Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, 'Geyve Belediyesi olarak yaptığımız projelerin tamamında sosyal belediyeciliği ön plana taşıyoruz. İlçemizin alt ve üst yapı yatırımlarında yüzde 95 oranında tamamlandığını söyleyebiliriz. Şuanda Geyve Belediyemiz Sakarya'daki en sosyal belediye haline geldi. 4 ambulansımızla ilçemizde ücretsiz hizmet veriyoruz bunlardan 1 tanesi evde sağlık hizmetleri alanında kullanılıyor ve tamamen ücretsiz olarak belediyemiz bünyesinde bulunan sağlık personelimiz tarafından vatandaşlarımıza hizmet veriliyor' dedi.

MARKA ÇIKARTAN TEK BELEDİYE
Geyve'nin marka çıkartan tek belediye olduğunun altını çizen Başkan Kaya, 'Yaklaşık 160 yetimimize her ayın 15'inde bankadan çekmek şartıyla Geyve Belediyesi tarafından harçlık veriyoruz. Geyve sınırlarında başvurusu olan tüm yetim ve öksüzler bizden destek almakta. Ayrıca biz Türkiye'de belediye bünyesinde marka çıkartmış tek belediyeyiz. Geyva markamızla birlikte Geyve Yöresel Ürünler Üretim Merkezini açtık ve Sakarya başta olmak üzere çevreden gelen tüm vatandaşlarımıza hizmet sunuyoruz. Ayrıca 50 bin metrekare alanda kurduğumuz Hırka Seyir Terasında da vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz' ifadelerini kullandı.

TEŞEKKÜR ETTİ
Sosyal Belediyecilik anlamında örnek projelere imza atan Geyve Belediyesi ve kendisine destek veren vatandaşlara teşekkür eden Başkan Kaya, 'Çok yakında Sakarya Nehri üzerinde Osmanlı Kayıkları'nın yüzdürüleceği ve içerisinde işletmelerin bulunduğu devasa bir tesis hazırlıyoruz. Sosyal Belediyecilik anlamında ilkleri gerçekleştiren bir belediye olarak geçtiğimiz yıllarda dar gelirli 120 vatandaşımıza konutlar yaparak teslim ettik. Şuanda Sosyal Belediyecilik anlamında Sakarya'da öncülük ediyoruz. Bu sebeple bize destek veren AK Parti hükümetimize, milletvekillerimize ve bana her dönem destek veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Onların hayatlarının daha güzel bir hale gelmesi için projelerimizin de devam edeceğini belirtmek istiyorum' şeklinde konuştu.